Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- Driebergen, 4 juni 2010

Kroonbede: gebed voor verkiezingen en overheid

Op de dinsdag 14 september, een week voor Prinsjesdag, vindt in Den Haag de 'Kroonbede' plaats. In de Waalse Kerk komen politici en burgers bijeen om te bidden voor de overheid. Deze landelijke, interkerkelijke gebedsdienst met het oog op het nieuwe parlementaire jaar wordt georganiseerd door het Comité Kroonbede. Met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen roept het comité kerken en christenen in Nederland op komende week ook daarvoor te bidden.

De Kroonbede heeft als doel om christenen te stimuleren om verantwoord in de samenleving te staan en te bidden voor de overheid. Op www.kroonbede.nl staan diverse gebedsinitiatieven die aankomende week op diverse plaatsen in het land zullen plaatsvinden.

De Kroonbede op 14 september staat in het teken van 'de weg naar waardigheid'. Diverse voorgangers uit Den Haag en Scheveningen verzorgen een inleiding bij de gebeden. Daarnaast verleent het YMCA-gospelkoor haar medewerking. Alle politici uit de Eerste en Tweede Kamer en de Haagse Gemeenteraad krijgen een persoonlijke uitnodiging. Verder is iedere belangstellende welkom. De toegang is vrij. Het comité hoopt op bezoekers uit de breedte van de Nederlandse kerk en bevolking.

Het Comité Kroonbede bestaat uit vertegenwoordigers van de Stichting Residentie Pauzediensten, de Evangelische Alliantie en Zendtijd voor Kerken (ZvK). De dienst start om 20.00 uur. De Waalse Kerk bevindt zich op Noordeinde 25 in Den Haag. Meer informatie vindt u op www.kroonbede.nl.

EINDE PERSBERICHT www.kroonbede.nl / www.ea.nl