Ingezonden persbericht



Hilversum, 06-09-2010

ONTBOEZEMINGEN VAN EEN WERELDSTER
IN AVRO CLOSE UP: 'ISABELLA ROSSELINI - MIJN WILDE LEVEN'

Isabella Rossellini is de dochter van filmberoemdheden Ingrid Bergman en Roberto Rossellini, maar dat is eigenlijk maar een detail in haar levensverhaal. Rossellini werd namelijk zelf wereldberoemd. Eerst als fotomodel, daarna als actrice en echtgenote van regisseurs Martin Scorsese en David Lynch, en ten slotte als filmmaakster. AVRO Close Up brengt dinsdag 14 september het verhaal van deze superster in de documentaire 'Isabella Rosselini - Mijn wilde leven'.

Isabella Rossellini leeft al meer dan dertig jaar in de spotlights, als dochter en echtgenote van beroemdheden, maar ook als model en actrice. In de documentaire 'Isabella Rossellini - Mijn wilde leven', van de Duitse regisseur Gero von Boehm, blikt ze voor het eerst uitgebreid en openhartig terug op haar unieke levensloop en neemt ze de kijker mee naar de plekken waar ze woonde en werkte: Parijs, New York, Rome, Napels.

Isabella begon haar carrière als journaliste in New York voor de Italiaanse RAI televisie. Zo ontmoette ze regisseur Martin Scorsese, met wie ze op 27-jarige leeftijd trouwde, een huwelijk dat slechts enkele jaren duurde. In deze periode ontdekte het modeblad Vogue haar als fotomodel, wat leidde tot een contract met cosmeticamerk Lancôme. Haar werk voor Lancôme maakte Rossellini tot een wereldwijd icoon. Een relatie met regisseur David Lynch bracht haar rollen als actrice in zijn succesfilms 'Blue Velvet' en 'Wild at Heart'.

Hoewel haar relaties met Scorsese en Lynch niet standhielden, brachten ze Rossellini toch de wens om zélf als regisseur aan de slag te gaan. Recent maakte ze onder meer een reeks stijlvolle en humoristische korte documentaires over het seksleven van insecten en zeedieren onder de titel 'Green Porno'. Publiek en critici hebben de serie enthousiast ontvangen.

AVRO Close Up, 'Isabella Rosselini - Mijn wilde leven', dinsdag 14 september om 23.00 uur Op Nederland 2.

---



Ingezonden persbericht