Topvolleybal in Voerendaal


VOERENDAAL, 20100914 -- Olympisch kampioen Ron Zwerver en Koos Klein verzorgen clinic en demonstratiewedstrijd voor jubilerend Schrijen-Lippertz VC Voerendaal (40 jaar).

Zondag 19 september 2010 komen volleybal oefenmeesters Ron Zwerver en Koos Klein de gehele dag naar Sporthal de Joffer in Voerendaal om daar samen met de grootste volleybaltalenten van Nederland een clinic te verzorgen en een demonstratiewedstrijd tegen Schrijen-Lippertz VC Voerendaal Heren 1 te spelen.

Ron Zwerver en Koos Klein trainden afgelopen seizoen de eredivisieploeg van HvA Volleybal. Het team greep maar net naast de landstitel. Komend seizoen verdwijnt de eredivisieploeg van HvA Volleybal uit de A-League. De NeVoBo (Nederlandse Volleybal Bond) gaat zich minder richten op spelers tussen de 18 en 23 jaar en wil zich concentreren op 15- tot 18-jarigen. De verwachting is dat voor het verkrijgen van internationaal succes, deze leeftijdscategorie meer aandacht nodig heeft. Door middel van centraal trainen en uitgebreide oefenprogramma's worden talentvolle spelers opgeleid voor een topprestatie tijdens de Olympische Spelen van 2016 en 2020. Elke speler blijft daarnaast wedstrijden spelen voor zijn eigen vereniging.

Zondag 19 september 2010 is zo een centraal moment. De jonge volleybaltalenten zullen rond 12.00 arriveren en na de lunch zal rond 13.00 uur door die oefenmeesters een 2 uur durende volleybalclinic worden gegeven. De spelers van Jongens B, Jongens C, Meisjes C1 en Meisjes C2 van Schrijen-Lippertz VC Voerendaal zijn hiervoor uitgenodigd om deel te nemen, ook tijdens de clinic zijn toeschouwers van harte welkom. Na een korte pauze zal de dag vanaf 16.00 uur worden afgesloten met een demonstratiewedstrijd van de Oranje talenten versus het vlaggenschip van Schrijen-Lippertz VC Voerendaal, Heren 1. Het eerste herenteam van Schrijen-Lippertz VC Voerendaal komt komend seizoen uit in de 2e divisie landelijk. Een wedstrijd op topniveau en een evenement dat je niet mag missen.

Kom dus allemaal kijken naar de "mannen" die in 2016 en/of 2020 op jacht willen gaan naar nieuw Olympisch goud, in navolging van Ron Zwerver in 1996. Maar steun ook het heren 1 team van Schrijen-Lippertz VC Voerendaal in hun laatste oefenwedstrijd in het kader van de voorbereiding op hun avontuur in de 2e divisie landelijk. Alvast veel plezier.





Ingezonden persbericht