Harsco behaalt ISO 14001


HELMOND, 20100914 -- Begin september ontving Harsco Infrastructure het ISO 14001 milieucertificaat. Het bedrijf is hiermee in Nederland een van de eersten in haar branche die aan deze milieunorm voldoet. ISO 14001 is een internationaal geaccepteerde norm die aangeeft waaraan een milieumanagementsysteem moet voldoen. Voor de bouw en industrie is Harsco al decennia lang een gerenommeerde partner voor isolatie, steigerbouw, tracing en fireproofing.

Met het milieumanagementsysteem besteedt Harsco structureel aandacht aan milieu in de bedrijfsvoering. Het is een onderdeel van het managementsysteem en gericht op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied. Twee belangrijke uitgangspunten staan centraal: voldoen aan wet- en regelgeving en beheersing van milieurisico's. En tevens het streven naar een permanente verbetering van de milieuprestaties.
De certificering heeft betrekking op alle producten en diensten van Harsco Infrastructure en haar werkmaatschappijen, zoals onder andere het uitvoeren van thermische en akoestische isolatiewerkzaamheden, verhuur, verkoop, montage en demontage van stalen en aluminium steigers, bekistingen en ondersteuningssystemen, alsmede mechanische hoogwerksystemen.

Over Harsco
Het bedrijf maakt deel uit van Harsco Corporation, een wereldwijd opererende organisatie op het gebied van industriële dienstverlening en opgericht in 1853. Eén van de divisies van Harsco Corporation is Harsco Infrastructure met vestigingen in 36 landen. In 1964 werd Patent (USA) overgenomen door Harsco, SGB in 2000 en Hünnebeck in 2005. Vanaf 2010 wordt de bundeling van de krachten onder één merknaam voortgezet: Harsco Infrastructure. Wereldwijd werken bij Harsco 21.000 mensen.





Ingezonden persbericht