Synergy Pharmaceuticals aanwezig op Roche Colorado Corporation Peptide Symposium 2010

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20100914 --

Synergy Pharmaceuticals, Inc. (OTCBB:SGYP), een ontwikkelaar van nieuwe medicijnen voor de behandeling van maag- en darmaandoeningen en -ziekten, heeft vandaag aangekondigd dat Dr. Kunwar Shailubhai, de Chief Scientific Officer van het bedrijf, uitgenodigd is voor het geven van een lezing op het Roche Colorado Corporation Peptide Symposium 2010. Dit symposium vindt plaats van 14 – 16 september in het St. Julien Hotel en Spa in Boulder, Colorado. De lezing van Dr. Shailubhai onder de titel: “Guanylate cyclase-C agonisten als nieuwe klasse van geneesmiddelenkandidaten voor maag- en darmaandoeningen en infectieziekten van de darm” zal worden gepresenteerd op 15 september tijdens de sessie IA-peptiden in de klinische geneeskunde.

Synergy Pharmaceuticals, Inc.

Synergy is een biofarmaceutisch bedrijf gericht op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van maag- en darmstoringen en ziekten. Synergy's eigendomsgeneesmiddel plecanatide (vroeger SP-304 genoemd) is een synthetisch analoog van uroguanyline, een maag- en darmhormoon bij de mens dat in werking treedt door activering van de guanylaatcyclase C (GC-C) receptor op de epitheelcellen van het darmkanaal. Plecanatide voltooit op dit moment een fase II a klinisch onderzoek van SP-304 in patiënten voor de behandeling van chronische constipatie. Het bedrijf verwacht eind september 2010 eerste klasresultaten van deze studie vrij te kunnen geven. Eind 2010 zal het bedrijf van start gaan met een fase II b, placebogecontroleerde, orale doseringstudie met 28-daagse herhaling in patiënten met chronische constipatie. Voor meer informatie, kunt u terecht op http://www.synergypharma.com.

Over Roche Colorado Corporation Peptide Symposium 2010 (RCCPS)

RCCPS is een kernforum voor de ontmoeting van belangrijke besluitvormers zowel op industrieel als op academisch gebied. Zij zullen hier de toekomst van de behandeling met peptiden bespreken. RCCPS streeft ernaar de ontwikkeling van doeltreffende peptidenbehandelingen steeds meer te bevorderen. Dit kan worden bewerkstelligd door middel van beperkte leveringsroutes, productstabiliteit, uitdagingen bij de productie en een evoluerend regelgevingklimaat.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Bedrijf:
Synergy Pharmaceuticals, Inc.
Gary S. Jacob, Ph.D., +1-212-297-0020
President en CEO

gjacob@synergypharma.com

Ticker_symbol OTCBB:SGYP
Ticker_symbol OTCBB:CLSP