Nieuw: Koppeling TV en Twitter op Tveet.nl


Lees realtime mee met tv-kijkend Nederland of geef zelf je mening

DEN HAAG, 20100914 -- Nieuw in Nederland is de website www.tveet.nl. De eerste site die realtime en zeer overzichtelijk alle meningen weergeeft van tv-kijkend Nederland over een programma dat op dat moment op televisie is. Uiteraard kunnen kijkers ook zelf live meepraten. Iedere nieuwe tweet (ingevoerd via Twitter of via Tveet.nl) met de juiste hashtag (#) wordt realtime ingeladen. Hoe denkt Nederland bijvoorbeeld op donderdagavond om 21.30 uur over Oh Oh Cherso (#ohohcherso) op RLT5 (#rtl5)?

Meelezen en meepraten
Meelezen met tv-kijkend Nederland kan eenvoudig door naar tveet.nl te surfen. Wat vinden andere kijkers van #BenidormBastards? Vallen zij ook zo over die uitspraak van Wilders of Rutte tijdens Pauw & Witteman #penw? En moeten zij ook zo lachen om de #madiwodoshow? Ook is het mogelijk om het ene programma te kijken en via tveet.nl de meningen over een ander programma te volgen. Worden de twitterberichten feller van toon? Dan is het leuk om even te zappen! Uiteraard kunnen mensen ook zelf in het twitteroverzicht op Tveet.nl verschijnen. Hiervoor hoeven ze alleen de juiste hashtag (#) aan een bericht mee te geven; dit bericht kunnen ze plaatsen via Twitter.com of snel via Tveet.nl

Overzichtelijk zenderaanbod
Op de site Tveet.nl kunnen kijkers meepraten over programma's op elf zenders: #ned1, #ned2, #ned3, #rtl4, #rtl5, #sbs6, #rtl7, #rtl8, #veronica en #net9. Iedere zender heeft een eigen pagina, waardoor het overzichtelijk blijft en je snel tussen de zenders kunt wisselen. Mensen kunnen bovendien aangeven dat ze ook tweets willen lezen van een specifiek programma, door invoer van een programmahashtag. Op de site staat een overzichtslijst met alle hashtags van bekende tv-programma's.

Manao
Tveet.nl is een initiatief van het conceptbureau Manao. Zij zijn ook de bedenkers van goedbezochte site BNersLive.nl, waar een overzicht staat van alle tweetberichten van 250 Bekende Nederlanders.