Metershoge muur verrijst in Den Haag


EEN schudt politiek wakker in aanloop naar VN Millenniumtop

WOERDEN, 20100908 -- Op 14 september bouwt Nederland in café Dudok in Den Haag aan een betere wereld. Politici en andere prominente Nederlanders laten zien wat zij doen voor de Millenniumdoelen, acht internationale afspraken voor de vermindering van armoede. Dit doen zij door een steen te leggen, die hun actie symboliseert. De stenen samen vormen een levensgrote muur, zodat niemand meer om de goede initiatieven in Nederland heen kan.

Het Nederlands Platform Millenniumdoelen (NPM) overhandigt tijdens deze stunt een open brief aan de Nederlandse delegatie die naar de VN Millenniumtop in New York gaat, van 20 t/m 22 september. De 55 maatschappelijke- en ontwikkelingsorganisaties die samenwerken in het platform, doen een dringende oproep: "Nederlanders zijn al goed bezig voor de Millenniumdoelen, nu is de regering weer aan zet!"

Locatie: Café Dudok, Hofweg 1a, 2511 AA, Den Haag
Tijdstip: 12:00-12.30 uur

Antonie Kamerling
Antonie Kamerling verzorgt de presentatie van de stunt. Bovendien plaatst hij samen met stoere bouwvakkers op spectaculaire wijze de laatste steen op de muur.

Kamerleden aan het bouwen
Verschillende Kamerleden leggen hun steen waarmee zij laten zien hoe hun partij bijdraagt aan een betere wereld. Ondermeer Marianne Thiemen (Partij voor de Dieren), Arjan El Fassed (ovb, GroenLinks), Henk Nijhof (Groenlinks) en Sjoera Dikkers (PvdA) leggen een van de gigantische gekleurde stenen.

Millenniumdoelen
In 2015 moeten de Millenniumdoelen gehaald zijn. Prominent VVD-lid Frits Korthals Altes legt nog eens haarfijn uit waarom Nederlanders, politici en het bedrijfsleven samen alles op alles moeten zetten om deze doelen te halen.

Open brief
Voorzitter van het NPM Sylvia Borren biedt de open brief aan aan Christaan Rebergen, speciaal ambassadeur voor de Millenniumdoelen op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het breed gedragen statement spoort de Nederlandse regering aan, om een voortrekkersrol te spelen tijdens de VNtop in New York.

Steengoed wat jij doet!
De stunt vindt plaats in het kader van de campagne `Steengoed wat jij doet!' van EEN. EEN is een initiatief van het Nederlands Platform Millenniumdoelen.