CNG Net opent 50ste openbare aardgasvulstation in Nederland


NIEUWEGEIN, 20100831 -- Het vijftigste openbare aardgasvulstation is, met de ingebruikname van het CNG Net station in Harderwijk, een feit. Deze unieke mijlpaal is bereikt in een tijd waarin het leveren van een belangrijke bijdrage aan een schonere leefomgeving, met een aantrekkelijk financieel voordeel, actueler is dan ooit. En dat het niet bij deze opening blijft blijkt wel; de aardgasvulstations in Leiden en Purmerend zullen spoedig worden opgeleverd.

Officiële opening
De officiële opening van het station aan de Hertog Reinoudlaan te Harderwijk vindt plaats op dinsdagmiddag 14 september 2010 om 16.30 uur. CNG Net en Tamoil openen op feestelijke wijze met gedeputeerde Annelies van der Kolk en wethouder Pieter Teeninga het aardgasvulstation. Vanaf vandaag is het mogelijk om op dit station 24 uur per dag en 7 dagen in de week aardgas tanken.

CNG Net, een dochterbedrijf van Ballast Nedam, investeert in een landelijk dekkend netwerk van aardgasvulstations in Nederland. Rijden op aardgas maakt het mogelijk om voordeliger meer kilometers te rijden zonder schade aan de omgeving toe te brengen. CNG Net realiseert zo het fundament voor een schonere, en voor iedereen bereikbare toekomst.

Voordelen van het rijden op aardgas
Rijden op aardgas biedt vele voordelen. In de eerste plaats omdat het beter is voor de leefomgeving. Aardgas stoot namelijk 20% minder Koolstofdioxide (CO2) uit dan benzine en 95% minder stikstofoxide (NOx) dan diesel. Andere schadelijke stoffen zoals roet, fijnstof en kankerverwekkende stoffen zijn verleden tijd zodra u kiest voor een aardgasvoertuig.

Voordelig en veilig tanken
Rijden op aardgas is zeer voordelig. Voor 15 euro rijdt men al snel ruim 350 kilometer. Er is geen andere brandstof die dat evenaart. Tijdens het tanken ervaart men ook een aantal belangrijke voordelen van aardgas. Het tanken gaat net zo snel als benzine of diesel en het is schoon en veilig. Aardgas is namelijk een schoon en droog gas.

Transitie naar groen gas
De komende jaren zal CNG Net de transitie maken naar groen gas. Op de huidige aardgasvulstations kan er zonder aanpassingen ook groen gas worden getankt. Groen gas ontstaat bij de vergisting van groen- en snoeiafval, slib en mest en wordt direct in het aardgasnetwerk geïnjecteerd. Groen gas wordt gezien als de meest duurzame brandstof voor de komende jaren.