Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


NOS Champions League-seizoen van start met

FC Twente

Volg de Champions League via radio, televisie, de vernieuwde website en mobiele telefoon.

HILVERSUM, 6 september 2010 - Het Champions League-seizoen bij de NOS begint dinsdag 14 september met de eerste wedstrijd van regerend landskampioen FC Twente tegen Internazionale uit Milaan, met onder meer Oranje-international Wesley Sneijder in de gelederen. Een dag later begint Ajax in Spanje aan het Europese avontuur in de sterke groep G met een treffen tegen Real Madrid. De NOS zendt beide wedstrijden vanaf 20.15 uur live uit op Nederland 3, omlijst met een voor- en nabeschouwing. Op Radio 1 zorgt NOS Langs de Lijn op beide dagen voor de live verslaggeving in een extra lange uitzending. Ook op nos.nl zijn de wedstrijden rechtstreeks te volgen.

In groep A gaat FC Twente, behalve met Internazionale, de strijd aan met Tottenham Hotspur en Werder Bremen. Ajax moet tegenstand bieden aan Real Madrid, AC Milan en Auxerre. De NOS zendt dit seizoen alle poulewedstrijden van FC Twente en Ajax live uit op Nederland 3 en op Radio 1. Op dinsdag 14 en woensdag 15 september wordt uitgebreid voor- en nabeschouwd op de 'wedstrijd van de avond' en zijn na afloop samenvattingen en hoogtepunten van de overige groepswedstrijden te zien.

NOS Champions League-website vernieuwd

Vanaf maandag 13 september is de vernieuwde NOS-website voor de Champions League (nos.nl/championsleague) online. Voetballiefhebbers kunnen hier terecht voor het laatste nieuws, het volledige programma en alle statistieken van de belangrijkste Europese voetbalcompetitie. Ook de wedstrijd die rechtstreeks op Nederland 3 wordt uitgezonden kan hier live worden bekeken. Na afloop van de duels komen er video's met onder andere reacties op de site te staan.

Champions League op je mobiel

Voetbalfans die (ook) onderweg op de hoogte willen blijven van de laatste stand van zaken in de Champions League, kunnen via de mobiele telefoon naar m.nos.nl/voetbal. Op deze mobiele site zijn live tussenstanden, uitslagen, de stand in de groepen en het programma te vinden. Daarnaast wordt de wedstrijd die op Nederland 3 wordt uitgezonden ook hier live gestreamd.

Overigens zijn de wedstrijdbeelden - in verband met de rechten - op internet en de mobiele telefoon alleen in Nederland te bekijken.

Ook met NOS Teletekst realtime op de hoogte

Het wedstrijdverslag van FC Twente-Internazionale is volgende week te lezen op pagina 809, dat van Real Madrid-Ajax op pagina 810. Op de pagina's 811 en 812 is een compleet overzicht van de overige Champions League-wedstrijden en de poule-indeling vinden.

Op dinsdag 28 september speelt Ajax de tweede poulewedstrijd tegen AC Milan en op woensdag 29 september komt FC Twente in Londen uit tegen Tottenham Hotspur. Beide wedstrijden zijn eveneens rechtstreeks te zien en te beluisteren bij de NOS.

Dinsdag 14 september - FC Twente-Internazionale

20.15-23.30 uur

NEDERLAND 3, NOS UEFA Champions League
* Vanaf 20.45 uur doet commentator Jeroen Grueter vanuit de Grolsch veste in Enschede live verslag van de wedstrijd. * Tom Egbers neemt de presentatie en interviews in het stadion voor zijn rekening. * Jack van Gelder is de 'anchor' in de studio in Hilversum en wordt bijgestaan door analitici Youri Mulder en Mario Been. * Toine van Peperstraten praat de samenvattingen en hoogtepunten van de overige wedstrijden aan elkaar. Met uitgebreide samenvattingen van Werder Bremen-Tottenham Hotspur (commentaar: Arno Vermeulen) en FC Barcelona-Panathinaikos (commentaar: Jan Roelfs).

22.00-22.50 uur

NEDERLAND 2, Nieuwsuur

Sportnieuws circa 22.40 uur
* Aandacht voor FC Twente-Internazionale.

20.30-23.00 uur

RADIO 1, NOS Langs de Lijn
* Bas Ticheler en Andy Houtkamp doen vanaf 20.45 uur live verslag vanuit de Grolsch Veste in Enschede. * De presentatie in de studio in Hilversum is in handen van Gio Lippens.

Woensdag 15 september - Real Madrid-Ajax

20.15-23.30 uur

NEDERLAND 3, NOS UEFA Champions League
* Vanaf 20.45 uur doet commentator Frank Snoeks vanuit het Estadió Santiago de Bernabéu in Madrid live verslag van de wedstrijd. * Tom Egbers neemt de presentatie en interviews in het stadion voor zijn rekening. * Jack van Gelder is de 'anchor' in de studio in Hilversum en wordt bijgestaan door voetbalanalisten Ron Jans en Leo Beenhakker. * Toine van Peperstraten praat de samenvattingen en hoogtepunten van de overige wedstrijden aan elkaar. Met uitgebreide samenvattingen van Bayern München-AS Roma (commentaar: Philip Kooke) en AC Milan-Auxerre (commentaar: Jan Roelfs).

22.00-22.50 uur

NEDERLAND 2, Nieuwsuur

Sportnieuws circa 22.40 uur
* Aandacht voor Real Madrid-Ajax.

20.30-23.00 uur

RADIO 1, NOS Langs de Lijn
* Ronald van der Geer en Jeroen Elshoff doen vanaf 20.45 uur live verslag vanuit het Estadió Santiago de Bernabéu in Madrid. * De presentatie in de studio in Hilversum is in handen van Robbert Meeder.