De Alliantie


Verwoest Huis

Marjan Teeuwen leidt bezoekers rond in haar verwoest huis

Verwoest Huis is een kunstproject en een homage aan het oude flatgebouw aan de Piet Mondriaanstraat in Amsterdam.

Hiermee neemt woningbouwcorporatie de Alliantie symbolisch afscheid van dit inmiddels verouderde pand, dat binnenkort zal worden gesloopt om plaats te maken voor comfortabele huur- en koopappartementen. Deze nieuwbouw is onderdeel van talloze stadsvernieuwingsprojecten die de leefbaarheid in de wijk Nieuw West zullen verbeteren.

Verwoest Huis is ontworpen door Marjan Teeuwen. Zij heeft in de kunstwereld grote reputatie opgebouwd met ruimtes die tot de nok toe zijn gevuld. Voor haar nieuwste ruimtevullende installatie aan de Piet Mondriaanstraat heeft zij gebruik gemaakt van allerlei sloopmateriaal, variërend van deuren, keukenkastjes, aanrechtbladen en een grote hoeveelheid overig huisraad. Vloeren en muren zijn nauwelijks meer als zodanig te herkennen. Het resultaat is ronduit verbluffend.

Mocht u Verwoest Huis met eigen ogen willen zien, kom dan naar de officiële opening op 26 september. U bent van harte welkom van 14.00 tot 16.00 uur aan de Piet Mondriaanstraat 5 in Amsterdam.

Verwoest Huis, opgebouwd uit honderden deuren, keukenkasten, aanrechtbladen en ander sloopmateriaal Verwoest Huis, opgebouwd uit honderden deuren, keukenkasten, aanrechtbladen en ander sloopmateriaal
---