Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 14-09-2010

Hennepactie in Tilburg, politie bezoekt vijf adressen

TILBURG / HILVARENBEEK: De politie van het district Tilburg heeft vandaag een hennepactie gehouden. De politie bezocht vijf woningen. In een van de panden werden drie Bulgaarse vrouwen aangehouden.

In een woning aan de Diessenseweg in Hilvarenbeek werden 612
hennepplanten aangetroffen. Het ging om een bovenwoning. De planten stonde verdeeld over 4 kamers. Er was niemand aanwezig. De stroom werd buiten de meter om afgetapt. De politie stelt nog een onderzoek in naar de exploitant. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding van iemand aan Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Verder werden er op drie platte daken van woningen aan de Oude Hilvarenbeekseweg (2) en een woning aan de Korhoenstraat (1)
respectievelijk 10, 4 en 4 planten in beslag genomen. De politie ging ter plaatse na een tip. Toen de dienders op het plat dak van een woning aan de Oude Hilvarenbeekseweg tien planten ontdekten, zagen zij op twee andere platte daken ook hennepplanten staan.

Tot slot gingen de agenten na een tip vanuit de woningbouwcoöperatie, ook nog naar een adres aan de Albert Baestenstraat. Op de zolder en slaapkamer werden twee hennepkwekerijen aangetroffen. Alles was aanwezig en ingericht, alleen de planten waren kennelijk zeer recent geknipt, enkele achtergebleven henneptoppen herinnerden hier nog aan. In de woning werden drie Bulgaarse vrouwen ( 14, 36 en 48 jaar) aangetroffen en aangehouden. Vermoedelijk hebben zij de hennep geknipt. Wie er achter deze plantage zit is nog niet duidelijk.

De hennepteelt wordt door de politie aangepakt omdat er in vele gevallen sprake is van diefstal van elektriciteit, brandgevaar en (stank)overlast. Ook blijkt dat steeds meer zware geweldsdelicten in verband zijn te brengen met hennepkweek en dat de georganiseerde criminaliteit meer invloed krijgt.

Man(73) slaat vriendin (82) tijdens ruzie over kijken A-team

TILBURG: De politie heeft maandagavond in de wijk Broekhoven een 73-jarige man aangehouden die zijn 82-jarige vriendin mishandeld zou hebben. De verdachte verklaarde aan het bureau dat hij zijn vriendin in haar gezicht geslagen had nadat zij ruzie hadden gekregen. Zijn vriendin wilde niet dat hij naar een aflevering van het A-team zou kijken.

De dienders troffen op straat zowel de verdachte als het slachtoffer aan. De man vertelde direct aan de politiemensen dat hij zijn vriendin in het gezicht had geslagen. Er liep bij het slachtoffer bloed over haar rechterwang. Ze wilde de agenten niets vertellen. Daarop werd door de agenten besloten om de verdachte ambtshalve aan te houden. Ook het slachtoffer ging mee naar het bureau. Aan het bureau vertelde hij dat zij al vaker ruzie hadden had, omdat hij altijd graag naar het A-team kijkt. Gisteravond had hij haar twee keer in het gezicht geslagen omdat ze de Tv niet op 7 wilde zetten. Hij had een paar biertjes op. Na een gesprek met de Crisisdienst, gaf het slachtoffer aan dat ze graag met haar vriend naar huis wilde. De politie zet de melding door naar het steunpunt huiselijk geweld. Ook de wijkagent is in kennis gesteld. De politie maakt een dossier op.
Rapporteur(s)

Verkeerscontroles in Tilburg Noord en binnenstad

TILBURG: Tijdens verkeerscontroles in Tilburg Noord en in de binnenstad zijn vandaag 49 bekeuringen uitgedeeld. Met deze controles wilde politie de verkeersveiligheid bevorderen. Er werden maar liefst 33 bonnen uitgedeeld aan bestuurders die geen autogordel droegen.

Agenten van het team Tilburg-Oisterwijk hebben vandaag tussen 11.00 en 15.00 uur op de Puccinistraat, de Jules Verneweg en de Mascagnistraat verkeerscontroles gehouden Er werden 25 bekeuringen uitgeschreven.

De resultaten

Voor het niet dragen van de gordel:16 maal

Het niet dragen van een helm:1 maal

Mobiel bellen:3 maal

Rijden zonder rijbewijs:1 maal

Niet op eerste vordering tonen rijbewijs:2 maal

Onverzekerd rijden:1 maal

Verlopen APK:1 maal

Vanmiddag werd door het team Binnenstad ook een verkeerscontrole gehouden op de Schouwburgring. Deze controle leverde 24 bekeuringen op.

De resultaten
Het niet dragen van de autogordel: 17 keer,
Negeren van een stopteken: 1 keer,
Niet op de juiste manier een voertuig parkeren: 1 keer,
Het ter hand nemen van een mobiele telefoon: 1
Het niet op eerste vordering kunnen tonen van het rijbewijs: 2 keer, Een voertuig niet verzekerd hebben: 1 keer,
Het niet A.P.K. gekeurd hebben van een voertuig: 1 keer.

Boete betaald door werkgever

TILBURG: De politie heeft vanmorgen tijdens een controle op de Jan Truijenlaan een 42-jarige man uit Lith aangehouden vanwege twee openstaande vonnissen. Hij had twee boetes van elk 140 euro openstaan. Zijn werkgever heeft het boetebedrag op een ander politiebureau voldaan, waarna hij weer in vrijheid is gesteld.

Politie neemt vuurwapens bij verlofhouder in beslag

TILBURG: De politie heeft maandagavond tijdens een routinecontrole bij een verlofhouder in Tilburg Noord twee vuurwapens in beslag genomen. De agenten constateerden dat de bewoner, die een (vuur)wapen vergunning heeft zijn wapens niet op de voorgeschreven wijze had opgeborgen in een aan de muur bevestigde kluis. Een van de vuurwapens werd in een koffer in een kast aangetroffen, een ander vuurwapen, geladen met patronen, lag in een lade van een dressoir. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 14-09-2010 16:42 | © Regio Midden en West Brabant |