Politie Kennemerland

Dinsdag 14 september 2010

REGIO, 14-09-2010

Politie houdt tweede verdachte aan in onderzoek naar gewapende overval

HOOFDDORP, 13 september De recherche heeft maandagochtend een 24-jarige Hoofddorper aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewapende overval op een benzinestation in Hoofddorp. Deze overval werd gepleegd op 6 juli 2010. Eerder kon in dit recherche-onderzoek al een 21-jarige inwoner van Hoofddorp worden aangehouden. Dit, na onderzoek en na binnengekomen tips via de diverse media. De 21-jarige Hoofddorper zit nog vast.

Onder invloed van alcohol

HAARLEM, 13 september Politieagenten hielden rond 21.15 uur op de Amerikaweg een 74-jarige automobiliste aan op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De automobiliste trok direct de aandacht van de agenten, toen zij bij het keren over een middengeleider heen reed en vervolgens slingerend verder reed. De vrouw bleek niet in staat om een ademtest met goed gevolg af te leggen en daarom is van haar een bloedproef afgenomen. De vrouw heeft een rijverbod gekregen en afhankelijk van de uitslag van de bloedproef zal proces verbaal worden opgemaakt.

Politie surveilleert extra tegen overlast zakkenrollers

HOOFDDORP, 14 september - Naar aanleiding van klachten en meerdere binnengekomen aangiften van zakkenrollerij in en rondom het winkelcentrum De Vier Meren, is door de politie actie ondernomen om de zakkenrollerij tegen te gaan. De politie heeft daarom vanaf augustus dit jaar onopvallend gesurveilleerd in het winkelcentrum. Mede dankzij de oplettendheid van getuigen, leidde dit afgelopen week tot de aanhouding van twee verdachten; deze verdachten konden op heterdaad door de politie worden aangehouden. Ook de komende tijd zal de politie zich zowel opvallend als onopvallend begeven tussen het winkelend publiek. Tijdens de opvallende surveillances zullen politiemensen aan het winkelend publiek preventieadvies geven en worden flyers uitgedeeld.

Verdacht van heling

HEEMSKERK, 13 september - Omstreeks 14.15 uur hield een politieagent op de Van Riemsdijklaan een 15-jarige Heemskerker aan. De agent zag dat de Gazelle damesfiets waarop de jongen reed, niet meer was voorzien van een origineel slot. Bij nader onderzoek bleek de fiets op 16 juni jl. te zijn gestolen vanuit Beverwijk. De verdachte verklaarde dat zijn moeder de fiets had gekocht. Zij zal nog worden gehoord. De fiets is door de politie in beslaggenomen.

Gordel- lasergun- en helmcontroles

AERDENHOUT/BLOEMENDAAL, 13 september De verkeerspolitie van politie Kennemerland heeft tussen 15:00 en 17:00 uur het verkeer gecontroleerd op de draagplicht van de autogordel en de bromfietshelm. In totaal passeerden op de Burgemeester den Texlaan ruim 300 voertuigen de controle en werden vier bestuurders aan de kant gezet die geen autogordel droegen. Zij kregen hun bekeuring van 90,-- direct mee. Op de Brederodelaan in Bloemendaal werd een bromfietsbestuurder met een onveilige helm eveneens aan de kant gezet en bekeurd.

Tijdens deze controles werd het verkeer ook gecontroleerd op snelheid met de lasergun: geen enkele bestuurder overschreed de maximum snelheid van 50 km/uur!

Arrestatiebevelen en openstaande bekeuringen (onherroepelijke vonnissen)

BEVERWIJK, 13 september De politie heeft een 40-jarige Beverwijker aangehouden, die een gevangenisstraf had openstaan van 29 dagen. Daarnaast moest hij nog drie bekeuringen betalen van in totaal bijna 250,--. De man is meegenomen en ingesloten. Als hij het geldbedrag niet kan betalen, krijgt hij 3 dagen vervangende hechtenis extra.

HAARLEM, 14 september De politie heeft een 56-jarige Haarlemmer aangehouden die een bedrag van 678,-- aan boetes had openstaan. De man kon dit bedrag niet betalen en is daarom ingesloten voor de periode van 11 dagen (vervangende hechtenis).