Provincie Utrecht

Ander nieuws uit de GS vergadering van 14 september 2010

Utrecht2040; van strategie naar uitvoering

Provincie Utrecht, aantrekkelijk én duurzaam in 2040. Dat is de missie van Gedeputeerde Staten. De missie is vertaald naar doelen en opgaven en wordt ter besluitvorming voorgelegd aan Provinciale Staten.

Voor persinformatie: doron.verstraelen@provincie-utrecht.nl, (030) 258 21 22 / 06 21 12 45 54

Luchthavenregelingen Loenen, Haarzuilens, Polsbroek

Het ministerie van Verkeer & Waterstaat heeft voor terreinen in Loenen, Haarzuilens, Polsbroek ontheffingen verleend. Ontheffingen voor het gebruik van een gemotoriseerd schermvliegtuig, waarmee al lopend gestart en geland ( paramotor) wordt met een maximum van 50 starts en 50 landingen per jaar, op ten hoogste 25, niet aaneengesloten dagen, met een maximum van drie dagen per maand. Deze ontheffingen zijn tot 1 november geldig.

Sinds 1 november 2009 is provincie Utrecht het bevoegd gezag over deze niet-nationale luchtvaartterreinen. Gedeputeerde Staten willen deze ontheffingen voor de terreinen in Loenen, Haarzuilens en Polsbroek bestendigen.

In de Provinciale Luchtvaartnota van 26 oktober 2009 zijn deze terreinen niet als "verboden gebied" opgenomen. Daarnaast geldt dat de exploitant al jaren in bezit is van een ontheffing van Verkeer & Waterstaat. Het voorstel is aan Provinciale Staten verzonden voor besluitvorming op 25 oktober 2010.

Voor persinformatie: doron.verstraelen@provincie-utrecht.nl, (030) 258 21 22 / 06 21 12 45 54

Provincie Utrecht stimuleert rijden op groengas

Groengas is schoon, gunstig geprijsd en Made in Holland. De provincie Utrecht stimuleert het gebruik van groengas/aardgas. Bedrijven en particulieren ontvangen een financiële bijdrage voor de aanschaf van auto's en bedrijfswagen die rijden op groen- of aardgas. Utrechtse tankstationhouders ontvangen een bijdrage voor het openen van vulpunten op hun tankstation. Het gebruik van groen- en aardgas begint zowel landelijk als regionaal resultaat op te leveren. Meer en meer tankstations bieden groen- of aardgas aan. Er is een landelijk dekkend netwerk van 50 stations. In provincie Utrecht zijn dit er drie. De provincie Utrecht streeft naar acht vulpunten.

Voor persinformatie: doron.verstraelen@provincie-utrecht.nl, (030) 258 21 22 / 06 21 12 45 54

Statenvragen GroenLinks over Asfaltcentrale Utrecht

Gedeputeerde Staten (GS) hebben de Statenvragen van GroenLinks over het voornemen tot verlening van een nieuwe milieuvergunning voor Asfaltcentrale Utrecht beantwoord. Daarin wordt gemeld dat GS in samenspraak met de gemeente Utrecht en de regio, verkennend onderzoek doen naar een voor de Asfaltcentrale Utrecht geschikte vervangende locatie in de regio Utrecht. Als het gaat over ruimtelijke ontwikkeling en het afgeven van bouwvergunningen is de gemeente Utrecht het bevoegd gezag is. Gezien de reacties tijdens de inspraakperiode voor de nieuwe vergunning betrekking hadden op ruimtelijke ordening wil provincie Utrecht samen met gemeente Utrecht een informatieavond voor omwonenden organiseren.

Voor persinformatie: doron.verstraelen@provincie-utrecht.nl, (030) 258 21 22 / 06 21 12 45 54

Startnotitie visie op participatie

Een visie op participatie kan uitgroeien tot beleid met een behoorlijk impact op het provinciaal bestuur. Daarom wil het college van Gedeputeerde Staten (GS) een startnotitie voorleggen aan Provinciale Staten. In deze startnotitie wordt het onderwerp participatie geïntroduceerd en kan Provinciale Staten richting geven aan de visie op participatie.
De visie op participatie kan structuur aanbrengen in de manier waarop de organisatie participatie inzet bij
beleidsvorming en -uitvoering. Ook willen GS dat de organisatie meer aansluiting vindt bij initiatieven
vanuit de samenleving.

Voor persinformatie: joyce.veul@provincie-utrecht.nl, (030) 258 21 53 / 06 22 41 26 64

Heeft u een algemene vraag, neem dan contact op via: info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11