Provincie Utrecht

Provincie bouwt turborotonde in Rhenen

Gedeputeerde Staten (GS) van Utrecht hebben op 14 september 2010 ingestemd met de aanleg van een turborotonde op het kruispunt van de Cuneraweg en de Oostelijke Rondweg Veenendaal in de gemeente Rhenen. De aanleg van deze rotonde zal nog dit jaar worden gerealiseerd.

De turborotonde komt in plaats van de huidige tweestrooksrotonde. Een turborotonde is een rotonde met gescheiden rijstroken die zorgt voor een betere doorstroming en een betere verkeersveiligheid.

Aanpassingen kruispunt Cuneraweg/Kerkewijk

Naast het groene licht voor de turborotonde hebben GS ook ingestemd met aanpassingen op het kruispunt Cuneraweg/Kerkewijk/N416. Een andere regeling voor de verkeerslichten en een verlenging van de linksafstrook richting N416 gaan zorgen voor een verbeterde doorstroming en meer verkeersveiligheid. Ook deze aanpassingen worden nog dit jaar uitgevoerd.

Samenwerking

Bovenstaande maatregelen maken deel uit van een pakket van samenhangende maatregelen om de doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid te verbeteren op het gedeelte van de Cuneraweg tussen de Oostelijke Rondweg Veenendaal en de N416 in de gemeente Rhenen. Het pakket aan maatregelen is op initiatief van de provincie in samenwerking met de gemeenten Veenendaal en Rhenen ontwikkeld en ook de kosten worden gedragen door de drie gezamenlijke overheden.

Het pakket past binnen de afspraken die zijn gemaakt in het regionale samenwerkingsverband Beter Bereikbaar Vallei (BBV) waarin ook de gemeenten Veenendaal en Rhenen en de provincie Utrecht participeren. BBV stelt zich als doel de doorstroming in het hele gebied van de Gelderse Vallei te verbeteren. BBV stelt ook een subsidie beschikbaar voor dit project.

Aanvullende maatregelen

De andere maatregelen die op de rol staan op het gedeelte van de Cuneraweg tussen de Oostelijke Rondweg en de N416 zijn de reconstructie van de aansluiting Brinkersteeg- Cuneraweg, het aanbrengen van twee middengeleiders bij Rhenendael en het aanbrengen van een linksafstrook op de aansluiting van de parallelweg op de Cuneraweg.

Om deze maatregelen te kunnen uitvoeren moeten nog een aantal financiële en procedurele stappen worden gezet waardoor uitvoering op zijn vroegst kan plaatsvinden in 2011.

Voor persinformatie: clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl, (030) 258 33 19 / 06 18 07 83 55

Voor algemene vragen: info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11