Gemeente Bergen op Zoom


Ingebruikname hoogste fontein van Nederland

Na de Beste Binnenstad (2007-2009), het Beste Hotel* (De Draak) en de hoogste stijging van bezoekersaantallen aan de binnenstad (11% ), heeft Bergen op Zoom nu ook de hoogste fontein van Nederland.

Burgemeester Han Polman en wethouder Ad van der Wegen stellen maandagavond 20 september officieel de nieuwe fontein in de Binnenschelde in gebruik. Deze fontein spuit zo'n 35 meter hoog en is daarmee de hoogste fontein van Nederland.

Toekomstvisie

Deze fontein is het eerste concrete project uit de Toekomstvisie Bergen op Zoom 2025 dat wordt uitgevoerd. Om deze Toekomstvisie op te stellen, zijn er thema-avonden gehouden waar iedereen zijn of haar input kon geven. Tijdens een van deze bijeenkomsten deed een bewoner de suggestie om een fontein aan te leggen in de Binnenschelde.

De gemeente heeft de mogelijkheden van dit idee bekeken en besloten dat een fontein in de Binnenschelde de belevingswaarde van het water en daarmee de aantrekkelijkheid van het gebied voor eigen inwoners, maar ook op toeristisch-recreatief gebied, vergroot.

Kleuren

De fontein komt 200 meter van de oever te liggen en wordt aangestraald door LED-verlichting, waardoor ook verschillende kleuren mogelijk zijn. Er is gekozen voor een drijvende constructie, zodat eventuele toekomstige verdieping van de Binnenschelde geen problemen oplevert. De constructie is bovendien zoutwaterbestendig. Een besturingsmechanisme zorgt ervoor dat bij sterke wind de fontein minder hoog spuit.


* Volgens internationale bezoekers van Zoover.