Gemeente Anna Paulowna

Uitbreiding oefengroep voor mensen met Parkinson foto: sporten met parkison. (ovv Mens en Co)

Sportservice Schagen laat weten dat de oefengroep voor mensen met de ziekte van Parkinson uit Schagen, is verplaatst naar een andere locatie. Om die reden is het nu mogelijk intensiever en met meer mensen tegelijk te bewegen.

De ziekte van Parkinson is een chronische aandoening waardoor mensen zich niet meer zo gemakkelijk en vanzelfsprekend kunnen bewegen.Het advies van alle deskundigen is; veel bewegen! In de oefengroep wordt actief een uur per week geoefend ter bevordering van de beweeglijkheid, spierversterking, conditie, balans, lopen, training dagelijkse handelingen, oefenen voor veilig bewegen, reactie en ontspanning/ademhaling. Tevens worden oefenprogramma en/of houdingen geleerd die thuis toe te passen zijn. De groep bestaat maximaal uit tien personen. Het lotgenotencontact is een belangrijk en plezierig aspect. De zorgverzekeraars vergoeden over het algemeen de behandeling in de basisverzekering.
De eerste keer bestaat uit een individueel intakegesprek en bewegingsonderzoek. Dan wordt geadviseerd of meedoen in de oefengroep, dan wel een individuele behandeling geschikt is.

Â

De tijden en locaties zijn:


- woensdagmiddag, 14.00 tot 15.00 uur in de gymzaal van de Burgemeester De Wildeschool, Meerkoet 25, 1742 KM Schagen;


- vrijdagochtend, 09.30 tot 10.30 uur in de Praktijk voor oefentherapie Mensendieck, Witte Paal 333, 1742 LE Schagen.

Â

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

mevr. C. Jansma, ParkinsonNet therapeut/ oefentherapeut Mensendieck

tel. (0224) 29 76 48Â

e-mail: christianne@mensenco.nlÂ

website: www.mensenco.nl/praktijk/Schagen

Â

Voor informatie over aangepast sporten kunt u terecht bij Iris van Paridon, regiomedewerker aangepast sporten in de Kop van Noord-Holland.

e-mail: ivanparidon@sportservicenoordholland.nl

tel. (0223) 68 47 26, Den Helder op maandag ochtend, donderdag en vrijdag

tel. (0224) 21 47 74, Schagen op dinsdag en woensdag

Â