Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 14 september

Alkmaar, 14-09-2010 o 14.30 uur

Aanhouding voor poging inbraak

Schagen, dinsdag 14 september

Een 24-jarige man uit Schagen is dinsdagochtend rond 02.00 uur aangehouden op de Langeloop. De politie kreeg rond 01.40 uur melding dat er rond een bedrijfspand op deze straat een persoon liep die vermoedelijk aan het inbreken was. Op aanwijzing van de melders werd de 24-jarige man achter een kampeerbusje aangetroffen. Hij verklaarde dat hij even moest plassen en daarna naar huis zou gaan. Het bleek echter dat de man geprobeerd had een zijdeur te forceren. Bij een andere deur ontbrak een deurkruk. De verdachte moest zijn zakken leeghalen en ook hieruit kwam een deurkruk tevoorschijn. De man werd aangehouden voor poging inbraak en overgebracht naar het politiebureau.

Auto-inbreker springt te water

Zwaag, dinsdag 14 september

Een 19-jarige man uit Litouwen is dinsdagochtend rond 04.15 uur aangehouden op de Wierdijk. De politie kreeg melding dat er een man een auto aan het openbreken was. Toen de politie arriveerde zagen de agenten twee personen hard wegrennen in de richting van de Dorpsstraat. De agenten gingen naast de verdachten rijden, waarop de twee mannen zich splitsten en elk een kant op gingen. De 19-jarige man werd achtervolgd. Hij rende bij de Paaldijk over de brug, liep over het gras naast de brug naar beneden en sprong in het water. Eén van de agenten sprong achter de man aan en begeleidde hem aan de arm naar de kant. Hij werd aangehouden. Op de vlucht waren door de verdachten tassen achtergelaten. Er werden onder andere navigatiesystemen gevonden.

Verboden wapen bezit

Alkmaar, maandag 13 september

Een 51-jarige Alkmaarder werd maandagmiddag aangehouden op de Helderse weg. De man fietste rond 13.45 uur over de Stationstraat en ging voor de ogen van twee agenten door het rode verkeerlicht. Hij werd hierover aangesproken. Op de bagagedrager van de fiets bleek dat de man een broodmes in een plastic zak gewikkeld had zitten. Bekend was dat de man de laatste tijd meerdere keren betrokken was geweest bij dreigingen met een mes. Hij werd aangehouden voor het bezit ervan.

Straatroof: getuigen gezocht

Schagen, maandag 13 september

Een 11-jarige jongen uit Schagen is maandagavond op straat beroofd van het geld wat hij bij zich had. De jongen fietste rond 18.30 uur over de Zuider Vijverlaan ter hoogte van het bejaardencentrum toen er een jongen aan kwam lopen. Deze gaf de 11-jarige jongen een duw in zijn zij. Hierdoor viel de 11-jarige jongen met zijn fiets in het gras. Hierdoor viel het geld wat hij bij zich had op de grond. Zijn belager zag dit, pakte het geld en rende weg in de richting van de bowlingbaan.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets verdachts gezien hebben op of rond de Zuider Vijverlaan maandagavond rond bovengenoemd tijdstip. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Schagen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding voor vernieling auto

Grootebroek, maandag 13 september

Een 47-jarige man uit Grootebroek werd maandagmiddag rond 15.15 uur aangehouden op de Zesstedenweg. Een 49-jarige automobilist uit Bovenkarspel reed op deze weg. Uit tegengestelde richting kwam een fietser hem tegemoet rijden. Hij reed de rijstrook van de automobilist op en stopte. De automobilist moest voor de 47-jarige fietser stoppen. De fietser tilde met kracht zijn rijwiel boven zijn hoofd en gooide deze met kracht op het wegdek. Hij maakte drukke armbewegingen richting de automobilist en schreeuwde. De man pakte opnieuw de fiets beet en gooide deze dit keer op de voorruit van de auto. Vervolgens ging hij bij het autoportier staan en gaf met kracht een aantal klappen op het portierraam en liep hierna naar de auto die inmiddels achter de 49-jarige automobilist stond. Deze auto reed achteruit weg. De man uit Bovenkarspel reed naar een parkeerterrein en belde de politie. Deze hield de 47-jarige man aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Opnieuw brand in café

Den Helder, dinsdag 14 september

In een woning boven een café aan de Polderweg werd dinsdagochtend rond 01.00 uur een beginnende brand geblust. Een melder zag een grote rookwolk bij een café op deze weg en belde 112. De horecagelegenheid is momenteel dicht voor verbouwing. De brandweer constateerde een brand op de bovenverdieping. Er waren in totaal drie kleine brandhaarden. Gedacht wordt aan brandstichting. De brandweer gaf rond 01.40 uur het sein brand meester. Op 21 juni dit jaar woedde er in het café ook een brand.

Aangereden door auto: getuigen gezocht

Hoorn, maandag 13 september

Een 13-jarige jongen uit Castricum liep maandagavond letsel op toen hij rond 21.30 uur werd aangereden op de Korenmarkt. De jongen liep hier samen met een aantal medeleerlingen van zijn school. Er kwam een zilverkleurige Audi uit tegengestelde richting. De bestuurder reed tegen de 13-jarige jongen aan die op de weg liep. De auto stopte wel even maar reed daarna weer door. De jongen werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Heeft u maandagavond rond bovengenoemd tijdstip op de Korenmarkt de aanrijding of de zilverkleurige Audi gezien? Neemt u dan contact op met de politie in Hoorn via telefoonnummer 090-8844 (lokaal tarief).

Bromfietser aangehouden

Den Helder, maandag 13 september

Een 12-jarige jongen werd maandagavond rond 21.15 uur aangehouden op de Texelstroomlaan. Agenten wilden de jongen, die op een bromfiets reed, controleren. Hij dumpte de brommer echter op de stoep en ging er vandoor. Na een korte achtervolging werd de jongen aangehouden. De bromfiets had geen kenteken en kwam niet in de systemen voor. Het rijwiel werd aan het bureau geplaatst. De minderjarige verdachte werd thuisgebracht en wordt uitgenodigd aan het bureau voor verhoor.