Gemeente Noordwijkerhout


Landelijke campagne tegen discriminatie

Vandaag start de Rijksoverheid met een grote landelijke campagne tegen discriminatie. De campagne bestaat onder andere uit Postbus 51 televisiespotjes op een groot aantal landelijke zenders. De campagne is bedoeld om de mogelijkheid tot het melden van discriminatie onder de aandacht te brengen en is een herhaling van een succesvolle campagne die in de zomer van 2009 gevoerd werd. De campagne duurt tot en met 26 september.

Sinds 2009 zijn gemeenten bij wet verplicht om de inwoners toegang te bieden tot een onafhankelijke voorziening die hulp en advies biedt met betrekking tot discriminatie. Veel mensen blijken echter niet op de hoogte van de mogelijkheid om discriminatie te melden of zien het nut van melden niet in. Uit onderzoek blijkt dat discriminatie veel vaker niet dan wel gemeld wordt.

De landelijke campagne wijst mensen daarom op de mogelijkheid om discriminatie te melden en op het feit dat melden helpt. Ook benadrukt de campagne dat discriminatie niet alleen voorkomt op grond van afkomst, maar ook op andere gronden zoals leeftijd, geslacht, handicap en seksuele gerichtheid.

De campagne noemt ook een telefoonnummer (0900 2 354 354) en een website (www.discriminatie.nl) waar discriminatie meteen gemeld kan worden. Meldingen die via dit nummer of deze site gedaan worden, komen direct terecht bij het regionale bureau uit het gebied waar de melding vandaan komt.

Burgers uit de gemeenten in Hollands Midden en Haaglanden kunnen het Bureau Discriminatiezaken rechtstreeks bereiken via het gratis nummer 0800 321 86 86 of de website www.discriminatiezaken.nl.

© 2009 gemeente Noordwijkerhout | sitemap | proclaimer | toegankelijkheid