Politie Rotterdam Rijnmond

naar stenengooiers

Politie stelt onderzoek in naar stenengooiers

Datum publicatie: 14-09-2010 13:05

ROTTERDAM-OOST - De politie stelt een onderzoek in nadat op zondag 12 september een metrostel, onderweg van de Tochten naar Nesselande, werd bekogeld met stenen.

De stenen vlogen rakelings langs enkele aanwezigen in de metro. Er vielen geen gewonden, wel werd de ruit van de cabinebestuurder beschadigd.

Rond 18.00 uur gooiden onbekenden stenen richting een metrostel dat op dat moment van station de Tochten naar metrostation Nesselande onderweg was. Een steen kwam ongeveer een meter voor een 22-jarige inzittende op de grond neer. Zij kreeg glassplinters tegen haar aan, maar raakte verder niet gewond. De politie heeft meteen een onderzoek ingesteld in de omgeving.

Getuigenoproep
De politie wil graag in contact komen met getuigen van het incident. Bij de politie kwam de melding rond 18.30 uur binnen, maar het zou goed kunnen dat de daders zich voor die tijd ophielden rond de metrostations de Tochten en Nesselande. Na het geluidsscherm richting Nesselande zou de metro bekogeld zijn.

Bent u getuige geweest van dit incident of heeft u andere informatie, neemt u dan contact op met politie Rotterdam-Rijnmond via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via M op 0800-7000. Op onze internetsite http://www.politie-rotterdam-rijnmond.nl kunt u ook informatie doorgeven via SMS alert.