Openbaar Vervoer Den Haag krijgt pluim Economist

14/09/2010 14:09

HTM Personenvervoer NV

Het openbaar stadsvervoer, de HTM, in Den Haag krijgt een pluim van de onderzoekers van de Intelligence Unit van het toonaangevende internationale weekblad The Economist. Het gisteren gepresenteerde onderzoek "European Green City Index", prijst het Haagse openbaar vervoer in het bijzonder voor de kwaliteit en het hoge gebruik van de HTM trams en bussen.

In het onderzoek zijn meer dan 30 Europese steden vergeleken op energie, watergebruik en vervoer.

Qua totaal vervoerbeeld, dus ook wat betreft de dichtheid van het fietspadennet, staat Den Haag op de vierde plaats in Europa. De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen heeft de resultaten van het onderzoek gisteren in München in ontvangst genomen.

HTM directeur Dirk le Clercq zei verheugd te zijn met dit resultaat. "Hieruit blijkt hoe belangrijk een geïntegreerd vervoerbedrijf in een grootstedelijke omgeving is. Want mede dankzij een optimaal op elkaar afgestemd systeem van dienstregelingen van moderne trams en milieuvriendelijke bussen op aardgas, waarbij de regie in handen van een en hetzelfde bedrijf is, kun je zo'n resultaat bereiken", aldus le Clercq.

Ook waardering door passagiers

Vorig jaar werd de HTM door de reizigers al uitgeroepen tot het beste openbaar stadsvervoer van Nederland. HTM is al meer dan 150 jaar DE stadsvervoerder in de Haagse regio.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,