OI European Group B.V. stelt prijs voor onderhandse aanbieding van EUR 500 miljoen aan Senior Notes 14/09/2010 13:41

PR Newswire

PERRYSBURG, Ohio, en SCHIEDAM, Nederland, September 14, 2010 /PRNewswire/ -- OI European Group B.V., een indirecte dochteronderneming in volledig bezit van Owens-Illinois Group, Inc., heeft vandaag de prijzen aangekondigd van zijn aanbod van in totaal EUR 500 miljoen als totale hoofdsom van 6,75% Senior Notes betaalbaar in 2020 (de "Notes").

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20050412/CLTU028LOGO ) (Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20050412/CLTU028LOGO )

OI European Group B.V. schat dat de netto opbrengst van dit aanbod ongeveer EUR 491,6 miljoen zal zijn (ongeveer US$ 625,8 miljoen) na aftrek van kortingen van de eerste kopers en de geschatte onkosten voor het aanbod. OI Euro Group B.V. zal ongeveer US$ 230 miljoen van de netto-opbrengst van het aanbod gebruiken om leningen terug te betalen van geld uit het doorlopende krediet van Owens-Illinois Group, Inc. en de rest van de netto-opbrengst voor algemene bedrijfsdoeleinden, inclusief het betalen voor strategische prioriteiten van de Owens-Illinois Group, Inc.

De Notes en garanties daarvan zijn niet geregistreerd volgens de Securities Act van 1933, zoals geamendeerd (de "Securities Act") of van toepassing zijnde staatswetten op waardepapieren. Bijgevolg zullen de Notes alleen aangeboden worden aan gekwalificeerde institutionele kopers en aan personen buiten de Verenigde Staten gebaseerd op respectievelijk Regel 144A en Regulering S van de Securities Act. Tenzij deze op deze manier geregistreerd zijn, kunnen de Notes niet in de Verenigde Staten aangeboden of verkocht worden, behalve in overeenstemming met uitzonderingen op de vereisten voor registratie van de Securities Act en van toepassing zijnde securities wetten van staten. Mogelijke kopers die gekwalificeerde institutionele kopers zijn, worden hierbij geïnformeerd dat de verkoper van de Notes mogelijk vertrouwt op de uitzondering van de bepalingen van Sectie 5 van de Securities Act geboden door Regel 144A.

Dit persbericht zal geen aanbod vormen om deze waardepapieren te verkopen of aan te dringen om deze waardepapieren te koop aan te bieden en er zal ook geen verkoop van deze waardepapieren worden uitgevoerd in een staat of jurisdictie waarin een dergelijk aanbod, verzoek of verkoop illegaal zou zijn voordat de securities wetten van een dergelijke staat de registratie toestaat of deze kwalificeert.

Vooruitblikkende verklaringen
Dit persbericht bevat bepaalde "vooruitblikkende verklaringen" in de betekenis van Sectie 21E van de Securities Exchange Act van 1934 en Sectie 27A van de Securities Act. Vooruitblikkende verklaringen geven de huidige verwachtingen en voorspellingen weer over toekomstige gebeurtenissen op dat ogenblik en daarom is er onzekerheid en risico bij betrokken. Het is mogelijk dat toekomstige financiële prestaties in de toekomst kunnen verschillen van verwachtingen als gevolg van een verscheidenheid aan risico's en andere factoren zoals beschreven in Formulier 10-K van Owens-Illinois Group, Inc. voor het jaar dat eindigde op 31 december 2009, zoals ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission op 10 februari 2010. Het is niet mogelijk om al dergelijke factoren te voorzien of te identificeren. Alle vooruitblikkende verklaringen in dit persbericht zijn gebaseerd op bepaalde aannames en analyses gemaakt gezien de ervaring van de Owens-Illinois Group, Inc. en de perceptie van historische tendensen, huidige omstandigheden, verwachte toekomstige ontwikkelingen en andere factoren waarvan het bedrijf vermoedt dat deze passend zijn in de huidige omstandigheden. Vooruitblikkende verklaringen zijn geen garantie voor prestatie in de toekomst, en feitelijke resultaten in de toekomst of ontwikkelingen kunnen in belangrijke mate anders zijn van de verwachtingen. Owens-Illinois Group, Inc. controleert voortdurend de trends en onzekerheden die invloed hebben op zijn activiteiten en zijn financiële conditie, maar de Owens-Illinois Group, Inc. is niet van plan om enige specifieke vooruitblikkende verklaringen in dit persbericht bij te werken.

"Veilige Haven" Verklaring in overeenstemming met de Private Securities Litigation Reform Act van 1995: Verklaringen in dit persbericht met betrekking tot de zakelijke activiteiten van Owens-Illinois Group, Inc., die geen historische feiten zijn, zijn "vooruitblikkende verklaringen" die risico's en onzekerheden met zich meebrengen. Voor een discussie van dergelijke risico's en onzekerheden die tot gevolg kunnen hebben dat feitelijke resultaten anders zijn dan wat staat in vooruitblikkende verklaringen, zie "Risicofactoren" in het Jaarverslag van de Owens-Illinois Group, Inc. of Formulier 10-K voor het meest recente fiscale jaar.

Stephanie Johnston, +1-567-336-7199, stephanie.johnston@o-i.com






-