Gemeente Bergen op Zoom


Groene Voetstappen van start

Wethouder Ad van der Wegen heeft maandagochtend 13 september op de Montessorischool in Bergen op Zoom het startschot gegeven voor het project Groene Voetstappen.

Hij deed dat op de step. Maar liefst 4500 leerlingen van 15 verschillende scholen in Bergen op Zoom gingen 13 september aan de slag met het verzamelen van Groene Voetstappen. Een record aantal deelnemers! Naast de Montessorischool doen ook basisscholen de Grebbe, Anton van Duinkerken, de Aanloop, de Biezenhof, Marco Polo, de Krabbenkooi, de Noordster, de Springplank, de Wegwijzer, de Welle, Lodijke, Sancta Maria, de Toermalijn en de Kreek mee.

Stickers

Voor elke reis die zij van en naar school op duurzame wijze afleggen, sparen zij één Groene Voetstapsticker in hun stickerboekje. Voor de onder-, midden- en bovenbouw zijn boekjes ontwikkeld waar de leerlingen de stickers in kunnen plakken, maar waarin ook voor elke dag een educatieve opdracht staat. Naast de educatieve boekjes zijn schoolpleinborden gemaakt om vanaf het schoolplein te laten zien hoeveel leerlingen met de auto gebracht zijn en hoeveel er te voet of met de fiets zijn gekomen.

Bandenspanning meten

Ook staat maandag de bandenspanningsmeting bij Meeus Groep in Bergen op Zoom op het programma. Stichting Groene Garage is daar aanwezig met de Band op Spanning, een service die autobanden op de juiste spanning brengt en houdt. 1 op de 2 auto's rijdt met een te lage bandenspanning. Dit kost 2 tot 5% extra brandstofverbruik per jaar en veroorzaakt extra slijtage voor de banden. Door met mobiel vulapparatuur de bandenspanning te controleren en zonodig bij te vullen wordt het milieu gespaard en de verkeersveiligheid vergroot. De medewerkers van de Meeus Groep in Bergen op Zoom zijn dit jaar in de gelegenheid gesteld om gratis hun bandenspanning te laten controleren en zonodig bij te vullen.

Europese Mobiliteitsweek

Het klimaat is belangrijk, zowel voor ons als voor de natuur. Toch staan we hier niet altijd bij stil. De vele uitlaatgassen, voornamelijk ten gevolge van mobiliteit, hebben een negatieve invloed op het klimaat en de luchtkwaliteit. Tijdens de Europese Mobiliteitsweek (voorheen Week van de Vooruitgang) besteedt de gemeente Bergen op Zoom hier extra aandacht aan. Duurzame mobiliteit brengt niet alleen meer veiligheid en leefbaarheid, maar is ook gezonder. Dus beweeg ook mee, voor een veilige, schone en gezonde leefomgeving.