Gemeente Bergen op Zoom


Rabo Vastgoedgroep Trofee voor Kunsten in de Monumenten

Voorafgaand aan de 24e nationale Open Monumentendag heeft hoofdsponsor Rabo Vastgoedgroep in elke provincie een lokaal comité Open Monumentendag beloond met een trofee en een geldprijs. In Noord-Brabant ging Bergen op Zoom met de eer strijken.

Met deze trofee wil Rabo Vastgoedgroep haar waardering uitspreken voor de inzet en betrokkenheid van de vele vrijwilligers die de Open Monumentdag mogelijk maken en samen bijdragen aan dit nationale culturele evenement.

Lokale betrokkenheid

De winnaars zijn gekozen op basis van criteria als originaliteit, creativiteit en lokale betrokkenheid waarbij ook gekeken is naar de aansluiting met het thema 'De smaak van de 19e eeuw'. In totaal zijn de programma's van 35 lokale comités door de jury beoordeeld.

Veelzijdig

De jury stond in deze provincie naar eigen zeggen voor 'een uitdagende afweging'. Uiteindelijk koos zij voor Bergen op Zoom vanwege 'de sterke lokale samenwerking en het veelzijdige programma waarin het thema is vertaald in 'Kunsten in de Monumenten' en het lokale erfgoed gecombineerd wordt met vele kunstgerichte activiteiten, voorstellingen, workshops en demonstraties. In totaal werken zo'n 80 verenigingen en 800 vrijwilligers mee om van Open Monumentendag een structureel evenement te maken.'

Marc van der Steen nam zaterdagochtend namens de organisatie de trofee in ontvangst. De prijs bestaat behalve de trofee uit een geldbedrag van 2000 euro, bestemd voor de organisatie van het evenement in 2011.