Politie Rotterdam Rijnmond

AANGEHOUDEN VOOR HENNEPKWEKERIJ

ZEVEN VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR HENNEPKWEKERIJ

Datum publicatie: 13-09-2010 16:22

VLAARDINGEN- De politie heeft zeven verdachten in leeftijd varierend van 25 tot en met 40 jaar aangehouden voor het vervaardigen van softdrugs.

Zaterdagmiddag rond twaalf uur fietsten agenten over de Van Hogendorplaan en roken ter hoogte van een portiek een henneplucht. Hierop hebben de agenten een onderzoek ingesteld.

Uit het onderzoek bleek de lucht waarschijnlijk afkomstig te zijn uit een woning aan deze straat. De agenten hebben aangebeld bij de woning en er werd toen open gedaan door een 29-jarige verdachte.

De agenten zijn de woning binnen gegaan en troffen daar zeven personen aan die bezig waren met het verwerken van softdrugs. In totaal is er 16 kilogram aan henneptoppen gevonden.

Een 40-jarige verdachte heeft in de woning verzet gepleegd en een poging gedaan om de agenten te mishandelen. Zo heeft de man een agent geraakt met een stoel waarmee hij meerdere keren in de politieman zijn richting zwaaide. Hij heeft de verdachte gepepperd om hem onder controle te krijgen.

Alle zeven de personen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Vijf van de verdachten hebben elk een boete van EUR 750,- betaald. De andere twee zijn in verzekering gesteld. Één van hen is in verzekering gesteld omdat hij nog in zijn proeftijd zat en de andere verdachte omdat hij één van de agenten had mishandeld.