Oranjefonds



Project van de week: Stichting Het Schip De Lading, Leeuwarden

Het onmogelijke wordt mogelijk bij dit project van de Leeuwardse Stadskunstenaar Marten Winters. Hij bouwt samen met wijkbewoners een schip van papier-maché. De lading bestaat uit verhalen en wensen voor en door de stad. Het schip brengt mensen bij elkaar en vergroot de blik op de stad en haar bewoners. Het Oranje Fonds steunt met EUR 20.000.

Marten Winters is onlangs door de Gemeente Leeuwarden benoemd tot stadskunstenaar. Hij heeft de taak om te reflecteren op de stad en haar bewoners en om reuring te brengen. Om dit voor elkaar te krijgen gaat hij samen met alle inwoners een schip bouwen van papier maché.

Het Schip
De romp komt midden in de stad te staan en verschillende wijken zullen een deel van het schip adopteren en zelf beplakken. Hiervoor is contact gezocht met verschillende wijkverenigingen die dit met hun leden en buurtbewoners gaan doen. Een organisatie die veel kunst als middel projecten in de wijken doet zal hier bij helpen. Daarnaast kan iedereen mee helpen bouwen aan de romp en zijn/haar bijdrage aan de lading leveren.

De Lading
verhalen van de inwoners van Leeuwarden vormen de lading van het schip. De nadruk zal liggen op wensen voor de stad en haar bewoners. Het is de bedoeling dat men door de interviews een bredere blik op de stad en de bewoners krijgt. Kinderen zullen via een schoolproject ook meebouwen en hun boodschap op het schip plakken.

Meer projecten?
Bekijk andere inspirerende projecten in het Archief van Projecten van de Week

>