Gemeente Capelle a/d IJssel

Veertien Capellenaren krijgen de Nederlandse nationaliteit

Op maandag 13 september kregen veertien Capellenaren door burgemeester Koen de papieren uitgereikt die horen bij de Nederlandse nationaliteit.

Op maandag 13 september kregen veertien Capellenaren door burgemeester Koen de papieren uitgereikt die horen bij de Nederlandse nationaliteit. Zeven volwassenen en drie kinderen kregen het Koninklijk Besluit en drie volwassenen en één kind kregen de optieverklaring uitgereikt. Alle nieuwe Nederlanders ontvingen hierbij het boekje `Hoe hoort het eigenlijk in Nederland'.

Tien kinderen uit groep acht van Basisschool `De Horizon' waren aanwezig om het Wilhelmus te zingen. De partner van hun leerkracht, de heer Zeneli, kreeg namelijk ook de Nederlandse nationaliteit tijdens de ceremonie.

Naturalisatieceremonie 13 september

Het Nederlanderschap kan alleen worden verkregen nadat het Koninklijk Besluit of de optieverklaring persoonlijk is uitgereikt. Vanaf 1 maart 2009 geldt dat voor het verkrijgen van het Nederlanderschap door optie of naturalisatie, het afleggen van de `verklaring van verbondenheid' onderdeel is van de verkrijging van het Nederlanderschap. Dit houdt in dat de mensen het Nederlanderschap verkrijgen, weten dat de Nederlandse wetten voor hen gelden.