Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 14-09-2010

GHB gebruikers onwel in Oosterhout, politie houdt mogelijke dealer aan

OOSTERHOUT: De politie heeft maandagavond twee incidenten behandeld, waarbij vermoedelijk GHB gebruik een rol heeft gespeeld. In het begin van de avond werd na een melding van een onwelwording op de Henri Dunanstraat een 41-jarige Oosterhouter aangehouden nadat in zijn auto drugsattributen en GHB was aangetroffen. Later op de avond werd in dezelfde omgeving een 37-jarige Dongenaar aangetroffen die vermoedelijk door GHB gebruik zichzelf niet meer onder controle had. De politie onderzoekt of de 41-jarige verdachte zich met het dealen van GHB heeft bezig gehouden. en dit spul aan de Dongenaar verkocht heeft.

Rond 18.15 uur werd gemeld dat op de Henri Dunanstraat een auto met draaiende motor stond, waarvan de bestuurder buiten kennis was geraakt. Ter plaatse bleek dat de bestuurder, een 41-jarige Oosterhouter, weer bij kennis was en dat hij aanstalten maakte om weg te rijden, dit werd voorkomen omdat de ambulance er voor stond. De agenten zagen dat in de auto diverse spullen lagen die gebruikt worden door drugsdealers, zoals weegschalen, gripzakjes, ampullen en een buis met circa 540 cc GHB. De bestuurder werd aangehouden. Een dokter heeft een bloedproef afgenomen. Hij is in verzekering gesteld.

Omstreeks 21.00 uur werd gemeld dat bij het busstation aan de
Leijsenhoek een verwarde en schreeuwende man op straat stond. De agenten troffen ter plaatse een 37-jarige Dongenaar aan. Hij stond dierlijk te huilen, had schuim rondom zijn mond en was helemaal verkrampt. Door het gedrag van de man stonden de bussen stil. Hij werd meegenomen naar het bureau. In zijn kleding werd een lege ampul, wat hennep en een gebruikershoeveelheid GHB aangetroffen. Na overleg met de GGD werd vanwege zijn fysieke toestand, besloten om hem met de ambulance te vervoeren naar het ziekenhuis.

Arrestatie in verband met aantreffen hennepkwekerij bij woningbrand

HULTEN: De politie heeft maandagmorgen een 38-jarige man uit
Etten-Leur aangehouden in verband met het aantreffen van een
hennepkwekerij tijdens een brand in een woning aan de Rijksweg in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 september jl. De 38-jarige man is eigenaar van het pand in Hulten. Nadat de brand geblust was, werden op de zolderetage de resten van een hennepkwekerij aangetroffen. De verdachte i in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of er nog meer personen bij de plantage betrokken zijn geweest.

Kleine hennepkwekerij in Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie heeft vanmorgen in een woning aan de
Ridderstraat in de kelder een kleine hennepkwekerij met 28 planten aangetroffen. De 39-jarige bewoonster en een 23-jarige man uit Gent werden aangehouden. De politie was naar de woning gegaan in verband met een recherche onderzoek. Bij toeval stuitten de agenten op de kleine plantage.

Rijder onder invloed na rijbewijs nu ook auto kwijt

RIJEN: Een 61-jarige man uit 's-Hertogenbosch is maandagmiddag omstreeks 16.20 uur tijdens een verkeerscontrole op de Dongenseweg betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies aan het bureau 305 ugl. Uit de politie administratie bleek dat het rijbewijs van de bestuurder, na een eerdere veroordeling vanwege rijden onder invloed,op 9 september 2002, zijn geldigheid had verloren. Hij heeft daarom ook een
proces-verbaal gekregen voor het rijden zonder rijbewijs. Na overleg met de officier van justitie is bovendien besloten om zijn auto in beslag te nemen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 14-09-2010 11:26 | © Regio Midden en West Brabant |