KNHS

Finale Zitcompetitie 2010 tijdens Horse Event in Deurne 13 september 2010

Op zaterdag 11 september 2010 is tijdens Horse Event in de PaardenSporthal van NHB Deurne voor de zesde maal de finale verreden van de FNRS Zitcompetitie.
De zitcompetitie mag zich verheugen in een toenemende populariteit. Dit jaar streden meer dan duizend deelnemers voor de titel best-zittende manegeruiter 2010.

20 Deelnemers streden zaterdagmiddag 11 september om de titel best-zittende manege ruiter. De best zittende ruiter in categorie 1 (tot 12 jaar en tot F 8) werd deze middag Demi Renes van Manege Groenewoude te Woudenberg. In categorie 2 (13 17 jaar en tot F8) mochten Sharona Verboom van MRC Marcroix te Amersfoort en Christel Waas van Manege Satana uit Erichemals winnaars ex aequo op het ere podium plaatsnemen. In categorie 3 (tot 17 jaar en vanaf F8) stond Maud Tjerkstra van Manege de Paardenhof te Kwadijk op nummer één. De kampioen 2010 uit categorie 4 werd Misha Kuipers van Manege Cadier en Keer te Cadier en Keer.

Zaterdag 11 september 2010 was de kroon op het werk dat vanaf mei 2010 begon tijdens de regionale zitcompetitiedagen verspreid over het hele land. Uit het hele land waren de FNRS Ruitersportcentra met hun deelnemers en enthousiaste fans naar Deurne afgereisd. Op het balkon van de paardensporthal hingen alle meegebrachte spandoeken die samen met alle fans de deelnemers aanmoedigden. FNRS Ruitersportcentrum Manege Sintels uit Breda zorgde zoals voorgaande jaren voor de paarden waarmee de deelnemers de finale reden.

Alle 41 deelnemers aan de hele- en halve finale kregen een mooie medaille en rozet en het boek Scheren zonder schade van Jarno Hendrikx uitgereikt door Imke Schellekens- Bartels. FNRS directeur Wilfred Franken maakte de namen van de winnaars bekend, hierbij muzikaal begeleid door Joost Peters, bekende ontwerper van de Kür op muziek van onder meer Imke Schellekens-Bartels en Anky van Grunsven. De eerste prijs voor de winnaar uit elke categorie bestond uit een geheel verzorgde dag bij Academy Bartels. De tweede en derde prijswinnaars kregen een menles aangeboden van Stal Sintels uit Breda en ook de vierde en vijfde prijswinnaars kregen een strandrit aangeboden van Manege van Poelenburgh uit Schoorl.