Gemeente Roermond

Voortaan elke week koopzondag in binnenstad Roermond

Onderstaand persbericht is van Citymanagement Roermond.

In navolging van het Designer Outlet, Retailpark, de Huis- en Tuinboulevard, de Vrijbuiter, de woonboulevard en supermarkten zijn ook een groot aantal winkels in de binnenstad vanaf september elke zondag geopend. Meer dan honderd winkels hebben toegezegd met dit nieuwe initiatief, afkomstig van een ondernemer, mee te doen. Hiermee vergroot de Beste Binnenstad van Nederland haar winkelaanbod en krijgen het imago en de economie van de stad een nieuwe impuls.

De koopzondag levert een niet te onderschatten bijdrage aan de nationale en internationale profilering van Roermond als creatieve, innovatieve en vooruitstrevende stad. Roermond heeft de ambitie zich verder te blijven ontwikkelen als bruisend shoppingparadijs en verwacht met de koopzondag een concurrentievoordeel te realiseren. Naar verwachting zullen duizenden dagjesmensen, waaronder vele Duitsers die op zondag Roermond bezoeken, nu ook de sfeervolle historische binnenstad ontdekken.

De winkels in de binnenstad, die elke zondag hun deuren openen, doen dat veelal tussen 13 en 17 uur. Een actueel overzicht van de deelnemers is te vinden op de website van de Stichting Citymanagement Roermond.

Eerste publicatiedatum: 14-09-2010 Bijgewerkt: 14-09-2010