Politie Groningen

Dinsdag 14 september 2010

Provincie Groningen, 14-09-2010

Politie druk met aanrijdingen op snelweg

HOOGKERK / LEEK Bij drie aanrijdingen op de autosnelweg A7 is dinsdagochtend één persoon licht gewond geraakt. Allereerst ontstond bij de afslag Westpoort een kop-staartaanrijding met vijf autos. Hierbij raakte een automobilist gewond. Deze persoon werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Even later kwamen twee autos bij het viaduct in Leek met elkaar in botsing. Beide automobilisten bleven ongedeerd. Korte tijd later ontstond op het viaduct bij Leek de derde aanrijding. Ditmaal botsten een vrachtauto en een personenauto met elkaar. Ook hier raakte niemand gewond. Wel sneuvelde de achterruit van de personenauto. De politie heeft van alle drie aanrijdingen een rapportage gemaakt.

Jongen zwaargewond bij vuurwerkongeval
VEENDAM - Een 17-jarige jongen uit Veendam is maandagmiddag bij een vuurwerkongeval een deel van zijn linkerhand kwijtgeraakt.Het slachtoffer experimenteerde samen met een vriend aan de Ommelanderwijk in Veendam met een eigen gemaakte vuurwerkbom. Dat ging mis toen het explosief onverwacht ontplofte. De jongen is met naar het UMCG gebracht. Zijn vrienden bleven ongedeerd.

Fietsster gewond bij aanrijding

STADSKANAAL Een 71-jarige fietsster uit Stadskanaal is maandagavond in de Spoorstraat in Stadskanaal gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 46-jarige vrouw uit Stadskanaal had haar auto net in een parkeervak geparkeerd. Volgens eigen zeggen had de vrouw bij het uitstappen goed gekeken of er verkeer aankwam. Toch zag zij de fietsster over het hoofd. De vrouw botste met haar fiets tegen het portier. Zij kwam vervolgens ten val. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Hennepkwekerij opgerold

GRONINGEN -De politie heeft maandagmorgen in een woning aan de Kremersheerd in Groningen een hennepkwekerij opgerold. Zondagavond werd in een woning in dezelfde straat ook al een hennepkwekerij opgerold. De politie kwam deze kwekerij op het spoor na een anonieme tip. In de woning trof de politie twee werkende plantages met ruim 350 hennepplanten aan. Alle planten en apparatuur werden opgeruimd en later vernietigd. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de hennepkwekerij is.

Winkeldief aangehouden

VEENDAM De politie heeft maandagmorgen een 32-jarige man uit Veendam aangehouden voor winkeldiefstal. De man stal in een supermarkt aan de Kerkstraat diverse blikjes alcohol. Hij werd door medewerkers van de winkel betrapt en overgedragen aan gealarmeerde agenten. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon de man weer gaan. De drankjes werden in beslaggenomen. De Veendammer mag een jaar lang de supermarkt niet meer in. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsster gewond na verkeersongeval.

NOORDHORN - Een 76-jarige fietsster uit Zuidhorn is maandagmiddag op de kruising Rijksstraatweg (N355) met de Industrieweg in Noordhorn gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw fietste over het fietspad van de Rijksstraatweg. Een 33-jarige man uit Leeuwarden verleende vervolgens met zijn bestelbus geen voorrang aan de fietsster. Door de aanrijding kwam de fietsster ten val en zij raakte gewond. Het slachtoffer werd met heupletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Tasjesrover aangehouden

BEERTA De politie heeft maandagmiddag een 22-jarige man uit Beerta aangehouden op verdenking van het plegen van een straatroof. De verdachte wordt ervan verdacht dat hij maandagmorgen een 85-jarige inwoonster van Beerta van haar tas heeft beroofd. De bejaarde vrouw liep met haar begeleidster in de Hoofdstraat. Zij werden gepasseerd door een man op een fiets. Deze griste de tas van het slachtoffer weg. Hierdoor kwam de bejaarde vrouw ten val. Zij raakte gewond aan haar benen. De 85-jarige werd in het verzorgingstehuis behandeld aan haar verwondingen. Toen de straatrover ervandoor wilde gaan, verloor hij zijn fiets. Hij ging er rennend met de tas vandoor in de richting van de Veenweg. De straatrover werd door een getuige herkend en hij lichtte de politie in. De politie kon de 22-jarige verdachte, een bekende van de politie, aanhouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. De oude vrouw heeft aangifte gedaan van de laffe beroving. Zij was erg overstuur van het incident.

Bromfietser hardleers

LEEK Een 16-jarige jongen uit Leek is maandagavond tot twee keer toe bekeurd. De jongen reed op zijn bromfiets over de Bosweg in Leek. De jongen droeg tijdens het rijden geen helm en hij voerde geen verlichting. De knaap kreeg twee bekeuringen uitgereikt. Even later zagen de dienders de jongen op de Tolberterstraat rijden. Opnieuw zonder helm en zonder verlichting. Dit leverde de jongen wederom twee bekeuringen op. De tweede keer droeg de 16-jarige bijrijder zijn helm los bovenop zijn hoofd, in plaats van over zijn hoofd. Ook hij kreeg een bekeuring.

Fietsendief op heterdaad betrapt

GRONINGEN Een 41-jarige man uit Groningen is maandagavond op heterdaad betrapt bij het stelen van een fiets. Agenten in burger zagen de man aan de Stationsweg in Groningen met een betonschaar tussen de fietsen staan. De man probeerde een hangslot door te knippen. Hierop is de man aangehouden. In eerste instantie probeerde de verdachte er nog onderuit te komen door de fiets als zijn eigendom te verklaren. Hij kon echter niet de juiste kenmerken van de fiets geven. De fiets en de betonschaar zijn in beslag genomen. De man is na verhoor naar huis gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Zoon mishandelt ouders

GRONINGEN De politie heeft maandagavond een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor huiselijk geweld. De man had in zijn ouderlijk huis in de wijk Lewenborg onenigheid gekregen met zijn ouders. Hij vernielde daarbij meerdere spullen in de woning. Ook duwde hij zijn moeder en sloeg de 34-jarige zijn vader in het gezicht. Na het geweld ging de zoon er vandoor. Toen de gewaarschuwde agenten in de woning waren, kwam de zoon terug. Hij reageerde agressief en de man wilde ook niet meewerken. Agenten moesten pepperspray en de politiehond inzetten om de man aan te kunnen houden. Hierbij werd de verdacht gebeten door de hond. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Na de medische behandeling werd de 34-jarige ingesloten in een cel. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Man bedreigt en beledigt agenten

GRONINGEN Een 31-jarige man uit Groningen is maandagnacht aangehouden voor bedreiging en belediging. De man had zich in de Peperstraat vervelend gedragen en twee personen geslagen. Beide personen doen aangifte tegen de Stadjer. De agenten konden de man na de mishandelingen aanhouden. Onderweg naar het bureau en op het politiebureau uitte de man meerdere malen beledigingen en bedreigingen naar de dienders. Zij overwegen aangifte tegen de verdachte te doen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.