Nieuwe Algiz XRW robuuste notebook van Handheld herdefinieert de robuuste mobiele computerwereld 14/09/2010 09:57

PR Newswire

LIDKÖPING, Zweden, September 14, 2010 /PRNewswire/ --

- De Algiz XRW notebook biedt state-of-the-art technologie en communicatiemogelijkheden in een ultramobiele vormfactor tegen een uiterst scherpe prijs

Handheld Group, de Zweedse leverancier van robuuste PDA's en pc's, introduceerde vandaag de nieuwe Algiz XRW(R) Notebook. De Algiz XRW is een volledig robuuste laptop die beschikt over een 10.1-inch breedscherm met MaxView(TM) schermtechnologie en een krachtige 2 GHz Intel Atom processor. Hij heeft een 64 GB solid state disk en 2 GB DDR2 RAM geheugen. De Algiz XRW draait op Microsoft Windows 7 Ultimate, net als de pc's op kantoor.

Voor het zien van de Multimedia News Release, klik hier:

http://multivu.prnewswire.com/mnr/prne/handheld/44214/

(Photo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20100914/407806 )

De lichtgewicht Algiz XRW met tal van features biedt een scala aan mobiele mogelijkheden. Hij wordt geleverd met Bluetooth, WLAN, een GPS-ontvanger en een ingebouwde 2 megapixel autofocus camera die videoconferences in het veld mogelijk maakt.

Een optionele 3G-modem zorgt voor snelle datatransmissie via GSM/UMTS/EVDO netwerken. De Algiz XRW is voorbereid op de Gobi(TM) 2000 technologie, wat betekent dat u overal ter wereld kunt werken op de draadloze frequentie van uw keuze. En u kunt een hele dag aan werk invoeren, dankzij een 57.6 Wh batterij die 8 uur lang meegaat zonder herladen.

"De Algiz XRW betekent een mijlpaal waarmee we ons productassortiment verbreed hebben en een vernieuwend en revolutionair product voor de wereld van robuuste mobiele oplossingen geïntroduceerd hebben", zei Jerker Hellström, CEO van de Handheld Group. "Ons nieuwe product voldoet aan alle behoeften van de markt; hij is licht en mobiel, de batterijen hebben een lange levensduur, hij werkt snel, heeft een eersteklas scherm, alle features zijn volledig geïntegreerd en hij is zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant robuust."

De robuuste Algiz XRW levert krachtige prestaties en weegt slechts 1,5 kilo. Hij heeft een toetsenbord en muis-touchpad die door twee ledlichtjes verlicht worden en volledig afgedicht zijn en hij heeft een IP65-specificatie voor bescherming tegen zand, stof en water. Hij is geslaagd voor alle MIL-STD-810F tests, waaronder vallen vanaf 1,2 meter hoogte, en kan extreme temperaturen van -21 degreesC tot 70 degreesC aan.

"Bij Handheld streven we er altijd naar om de beste robuuste producten te leveren tegen de juiste prijs. We geloven dat het moderne design samen met de belangrijkste features van onze ergonomische Algiz XRW zullen bijdragen tot een grotere effectiviteit en efficiëntie van onze klanten over de hele wereld", zei Jerker Hellström.

De Algiz XRW zal de volgende maanden op handelsbeurzen over de hele wereld getoond worden en kan onmiddellijk besteld worden. De eerste apparaten voor klanten worden in december verstuurd.

Over de Handheld Group:

De Handheld Group is een internationale leverancier van robuuste mobiele computers en PDA's. Handheld en zijn partners leveren complete mobiele oplossingen voor bedrijven in sectoren als logistiek, bosbouw, openbaar vervoer, de bouwsector, het leger en de beveiliging. De Handheld Group uit Zweden heeft lokale kantoren in Finland, Nederland, Italië en de Verenigde Staten. Voor meer informatie, zie www.handheldgroup.com

Mediacontact:
Sofia Löfblad, Marketing Manager, Handheld Group
s.lofblad@handheldeurope.com
Tel: +46-510-54-71-70
Mediacontact: Sofia Löfblad, Marketing Manager, Handheld Group, s.lofblad@handheldeurope.com, Tel: +46-510-54-71-70






-