Tweede Kamer der Staten Generaal

Kamervoorzitter opent eerste videoconferentie met Europees Parlement

De Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Gerdi A. Verbeet, spreekt op dinsdag 14 september om 16.00 uur tijdens de eerste videoconferentie in de Tweede Kamer met de voorzitter van het Europees Parlement, de heer J. Buzek. Deze videoconferentie heeft plaats tijdens een vergadering van de commissie voor Europese Zaken en Nederlandse Europarlementariƫrs en dient ter voorbereiding op de Europese Raad op 16 september 2010.

Kamervoorzitter Gerdi Verbeet verwacht dat videoconferencing bijdraagt aan snellere contacten tussen parlementen: "Ik zie meer voordelen dan nadelen. Videoconferencing is een zakelijke manier van vergaderen die kan bijdragen aan een snellere informatie-uitwisseling en besluitvorming."

Tijdens de Raming van de Tweede Kamer op 28 juni 2010 is gesproken over het gebruik van videoconferentie: het systeem kan leiden tot frequenter en effectiever contact tussen het parlement en derden zonder dat het reistijd en reiskosten met zich meebrengt. Het heeft daarmee een duurzaam karakter en kan op termijn leiden tot kostenbesparing.