Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Commissie Bestuur en Financiën vergadert

14 september, 20.00 uur, raadzaal, Groene tuin 317

De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn van harte welkom. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het informatiecentrum aan de Groene tuin 317. In de vergaderzaal is altijd de agenda en een samenvatting van de voorstellen beschikbaar. Voor vragen over agendapunten kunt u bellen met de griffie van de deelraad, telefoon 479 82 00.

Meepraten: Spreekrecht burgers

Agenda


1. Opening & mededelingen

2. Vaststelling van de agenda

3. Spreekrecht burgers

4. Vragenhalfuur voor leden van de commissie
5. Voortgangsrapportage Bestuur & Financiën
6. Evaluatie Heindijk

7. Benoeming leden van de Algemene Bezwarencommissie deelraad
8. Evaluatie verkiezingen 2010

9. Initiatiefvoorstel fractie LR Welkom in IJsselmonde
10. Vaststelling verslag en actiepuntenlijst B&F van 15 juni 2010
11. Vaststelling lijst van ingekomen stukken
12. Agendavorming commissie B&F

13. Sluiting

Benoeming leden Algemene Bezwarencommissie van de deelraad Dit Algemene Bezwarencommissie (ABC) behandelt bezwaren van belanghebbenden die voortkomen uit besluiten van het dagelijks bestuur en de deelraad. Op basis van de Regeling van de deelraad van de deelgemeente IJsselmonde inzake behandeling bezwaarschriften is het vanwege de nieuwe bestuursperiode noodzakelijk opnieuw een voorzitter en (plaatsvervangende) leden van de Algemene Bezwaarcommissie van de deelraad van IJsselmonde te benoemen. De commissie Bestuur & Financiën wordt verzocht hierover advies te geven aan de deelraad van 7 oktober 2010.

Evaluatie Heindijk
Vanaf oktober 2007 is in samenwerking met partners gewerkt aan de verbetering van de veiligheid, leefbaarheid en sociaal klimaat. Daarnaast zijn met fysieke investeringen en onderhoud de buitenruimte en kwaliteit van het wonen verbeterd. Hiertoe zijn zon dertig maatregelen uitgevoerd die verdeeld zijn over vijf pijlers. Het dagelijks bestuur geeft uitgebreid verslag over de genomen maatregelen, waarbij de wijze van uitvoering aan de orde komt, welke partners hier een rol hebben gespeeld en welke resultaten zijn geboekt. De commissie wordt in de gelegenheid gesteld met portefeuillehouder Veiligheid, Norbert Swaneveld, over de evaluatie van gedachten te wisselen.

Evaluatie communicatie verkiezingen 2010
In de aanloop naar de deelgemeenteraadsverkiezingen van maart 2010, heeft de vorige deelraad in 2009 middelen ter beschikking gesteld met vier doeleinden:

1. Informatieverstrekking over de verkiezingen;
2. Opkomstbevordering;

3. Introductie van de nieuwe deelraad en dagelijks bestuur;
4. Nieuw beleids- of bestuursprogramma.
De evaluatie geeft de deelraad inzicht op welke wijze de diverse onderdelen zijn uitgevoerd en het geeft weer hoe de beschikbare middelen zijn ingezet en welke communicatieactiviteiten er zijn ontplooid. De inbreng van de commissie wordt, met de notitie, in het tweede kwartaal van 2013 in het presidium geagendeerd. De resultaten van deze bespreking zullen in het derde kwartaal van 2013 leiden tot een voorstel aan de deelraad voor de verkiezingen van maart 2014.

Initiatiefvoorstel Welkom in IJsselmonde
De fractie van Leefbaar Rotterdam wil de betrokkenheid van nieuwe inwoners bij deelgemeentelijke aangelegenheden vergroten door hen kennis te laten maken met de deelraad of deelraadscommissie. Een ingediend initiatiefvoorstel wordt, tezamen met een concept raadsvoorstel, besproken met de commissie.