Stadsdeel Amsterdam-Noord

Thema Milieuweek 2010: Energiebesparing in en rond het huis

7 september 2010

Voor het vijfde jaar organiseert stadsdeel Noord de Milieuweek, dit jaar van 14 t/m 18 september met als thema energiebesparing in en rond het huis. Kees Diepeveen, portefeuillehouder Milieu, vindt het belangrijk dat het stadsdeel bewoners regelmatig informeert hoe ze bewuster en zuiniger met energie om kunnen gaan: `Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar zeker ook voor de portemonnee. Daarnaast is actie nodig: actie van bewoners zelf en van corporaties die hun huurwoningen energiezuiniger maken. Wat mij betreft is het iedere dag Milieudag!'

De aandacht ligt dit jaar op vijf wijken waarin bewoners worden aangespoord tot energiebesparing in en rond het huis. Daarbij zijn de organisaties in Noord betrokken die al werken aan energiebesparing. Voor huishoudens zijn dat: WSW, Step2save, GroeneBuren.net, Onze Energie, woningbouwcorporaties, Kansweb en DMB (Zon op je Dak). Voor bedrijven: New Energy Docks, Syntens, Veban en Klimaatbureau Amsterdam (Energiescan). Voor scholen: NME (project Energieke Scholen)

Alle inwoners van Noord zijn zaterdag 18 september welkom in het stadsdeelhuis bij de Energiebesparing Markt. Daar wordt het startsein gegeven voor de subsidiecampagne Zon op je Dak. Op het plein kunnen bewoners elektrische vervoersmiddelen uitproberen zoals scooters, een mountainbike, step, driewieler. Er zijn workshops recycling en is er een veiling van meubels.