Witteveen en Bos

Constructeurs Witteveen+Bos in kwaliteitsregister

(07-09-2010)

Op 14 september 2010 leggen ruim honderd constructeurs en ontwerpers voor het eerst de beroepseed af voor opname in het nieuwe constructeursregister RC/RO. Een kwart van de eedafleggers is werkzaam bij Witteveen+Bos. Hiermee geeft Witteveen+Bos aan dat zij het kwaliteitslabel voor constructeurs en ontwerpers van harte ondersteunt. De beëdiging vindt plaats in de aula van de TU Delft.

Bij Witteveen+Bos werken ruim vijftig constructeurs. Witteveen+Bos streeft er naar om iedere constructeur die in aanmerking komt voor inschrijving de eed af te laten leggen. Met het ondertekenen van de beroepseed wordt het professioneel en integer handelen bekrachtigd.

Een kandidaat-registerconstructeur dient aan de gestelde eisen op het gebied van vakkennis en werkervaring te voldoen. Alle vijftig constructeurs binnen Witteveen+Bos voldoen aan de opleidingseisen en van hen voldoet de helft ook aan de eis van minimaal zes jaar ervaring op het gebied van construeren met staal en/of beton. De andere vijfentwintig constructeurs worden ingeschreven op het moment dat zij over de vereiste ervaring beschikken.

Op 14 september wordt tevens de eerste registerontwerper binnen Witteveen+Bos beëdigd. De eisen op het gebied van kennis en ervaring voor registerontwerpers zijn zwaarder en de toelatingsprocedure bevat tevens een assessment. De komende tijd worden meer registerontwerpers voorgedragen.

Het RC/RO register is opgezet door de Vereniging Bouwen met Staal en de Betonvereniging. Samen met deze verenigingen zijn COBc, Constructeursplatform, KIVI NIRIA, NLingenieurs, Prorail, Rijkswaterstaat en VIB vertegenwoordigd in de Raad van Toezicht. De toetsingscommissie bestaat uit ervaren constructeurs van toonaangevende Nederlandse ingenieursbureaus.