Gemeente Hoorn

Eerste Hoornse gemeenteraadsvergadering na reces

Op dinsdag 14 september is de eerste gemeenteraadsvergadering van de Hoornse raad na het zomerreces. De raadscommissies zijn al weer enkele weken bezig om deze vergadering voor te bereiden. Tijdens deze eerste vergadering komen onder andere het Hoorns participatiebudget, vrijwillige inburgering en de terreininrichting van Oostereiland aan de orde. Gemeenten krijgen de komende jaren aanzienlijk minder geld voor reïntegratie, inburgering en volwasseneneducatie. Daarom moet de gemeenteraad keuzes maken over de inzet van dit participatiebudget. Daarnaast bespreekt de raad een projectvoorstel over vrijwillige inburgeren. Het doel is om zoveel mogelijk mensen met een taalachterstand via een laagdrempelige instapcursus naar een vrijwillig inburgeringstraject te helpen, zodat zij de taal beter spreken en beter kunnen meedoen in de Hoornse samenleving.

De raad neemt ook een besluit over de terreininrichting en aanpak van de oevers van Oostereiland en de herinrichting van de Dubbele Buurt en het Scharloo. Verder bespreekt de gemeenteraad een initiatiefvoorstel van de fractie van D66. Deze partij wil graag met college en raad een debat voeren over het inzetten van nieuwe media.

Bezoek raadsvergadering De raadsvergadering 14 september start om 20.00 uur in de raadszaal van het stadhuis, aan de Nieuwe Steen 1. Alle publiek is van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen.