Gemeente Ermelo


Verandering overgangsrecht permanente bewoning

Op dinsdag 14 september organiseert de gemeente een informatieavond voor bewoners van recreatiewoningen welke onder het overgangsrecht vallen voor permanente bewoning en andere betrokkenen. De avond vindt plaats in De Dialoog, Raadhuisplein 4 en vangt aan om 18.00 uur.

De bijeenkomst begint met een korte toelichting van wethouder Van den Bosch op het gemeentelijke beleid met betrekking tot de verandering in het overgangsrecht voor permanente bewoning. Daarna krijgen belanghebbenden en betrokkenen de gelegenheid hierover vragen te stellen.

Aanleiding
In oktober 2010 stelt de gemeenteraad van Ermelo het bestemmingsplan Recreatieterreinen vast. Met het inwerkingtreden van dit bestemmingsplan verandert het nodige voor recreatieverblijven die onder het overgangsrecht van de tot nu toe geldende bestemmingsplannen vallen voor het gebruik als permanente woning. Door veranderingen in de Wet ruimtelijke ordening met betrekking tot het overgangsrecht zou dit gebruik illegaal worden. De gemeente vindt het onwenselijk dat bewoners van huisjes die vallen onder het overgangsrecht, ten opzichte van permanente bewoners van recreatiewoningen met een persoonsgebonden gedoogstatus, benadeeld worden. Daarom is voor de huidige hoofdbewoners van deze recreatiewoningen persoonsgebonden overgangsrecht opgenomen in het bestemmingsplan.

recreatiewoning

Informatie
Inmiddels zijn alle bewoners/eigenaren van betreffende recreatiewoningen per afzonderlijke brief geïnformeerd en zijn makelaars en recreatieondernemers op de hoogte gesteld. Heeft u geen brief ontvangen maar denkt u wel dat de verandering in het overgangsrecht voor permanente bewoning van recreatiewoningen op uw van toepassing is, dan kunt u zich o.v.v. naam, adres en telefoonnummer, aanmelden voor de informatieavond op 14 september via communicatie@ermelo.nl.

Bestemmingsplan Recreatieterreinen
In oktober 2010 stelt de gemeenteraad van Ermelo het bestemmingsplan Recreatieterreinen vast
Belanghebbenden kunnen dan gedurende de termijn van de ter inzage legging van het bestemmingsplan Recreatieterreinen (verwachte datum 14 oktober) tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE 's-Cravenhage.