Provincie Utrecht

Prinses Máxima opent cultureel complex in Utrecht

Prinses Máxima opent dinsdagmiddag 14 september het Vorstelijk Complex in de Utrechtse wijk Zuilen. Het complex huisvest culturele instelling ZIMIHC, welzijnsorganisatie Portes en horecaonderneming The Colour Kitchen onder één dak. Dit is mede mogelijk gemaakt door de gemeente en de provincie Utrecht, de Europese Gemeenschap en diverse particuliere fondsen.

'ZIMIHC huis voor amateurkunst' ondersteunt amateurkunstenaars en organisaties in de stad en de provincie Utrecht met advies en faciliteiten, onder andere met wijkcoaches. Portes richt zich op het verbeteren van de leefomstandigheden en leefomgeving van wijkbewoners en biedt onder andere kinderopvang, ouderenwerk en hulp bij het zoeken van (on)betaald werk. The Colour Kitchen runt in het pand een restaurant met jongeren van verschillende culturele achtergronden die een achterstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Het Vorstelijk Complex bestaat uit twee monumentale schoolgebouwen waartussen een nieuwe theaterzaal is gebouwd, die de panden met elkaar verbindt.

Cultuur in de wijken is volop in ontwikkeling. Met deze nieuwe culturele voorziening in Zuilen heeft Utrecht er weer een prachtige plek bij.

Voor algemene vragen:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11