Gemeente Maasgouw


Ophalen grof huishoudelijk afval

Gedurende het hele jaar kunt u tegen betaling grof huishoudelijk afval aanbieden bij de milieustraat. Als dit niet mogelijk is dan kunt u dit ook laten ophalen door Reinigingsdienst Maasland.

Het gaat hier om grof huishoudelijke afval, geen bouw- en sloopafval, bijvoorbeeld niet bruikbare huisraad. Bruikbare huisraad en elektr(on)ische apparatuur (vrijwel alle grote en kleine huishoudelijke apparaten met een stekker of die op batterijen werken) wordt gratis aan huis opgehaald door kringloopcentrum Bis Bis.

Voor het ophalen van grof huishoudelijk afval door Reinigingsdienst Maasland wordt een voorrijdtarief van EUR 30,- gehanteerd (max. 1 m³). Dit bedrag wordt vermeerderd met de kosten die gelden bij het milieupark van EUR 20,- per m³.

Omdat u voor het ophalen moet betalen, moet u thuis zijn op het moment dat bij u, de niet bruikbare huisraad, wordt opgehaald. U hoeft niet contact te betalen, maar u ondertekent een formulier dat als basis dient voor de rekening die u een paar weken later krijgt toegestuurd. Bent u niet thuis dan wordt het grof huishoudelijke afval niet meegenomen.

Inzameldag:
De inzameldag is dinsdag 14 september 2010 (elke 2e dinsdag van de maand).

Aanmelden:
Telefonisch bij Reinigingsdienst Maasland, (0475) 59 46 32, uiterlijk 1 week voor de inzameldag.

Aanbiedregels:
Het grof huishoudelijk afval moet hanteerbaar zijn en op de begane grond worden aangeboden; maximaal 1 m³ aanbieden.

Heeft u nog vragen over de inzameling van grof huishoudelijk afval en de milieuparken?
Dan kunt u contact opnemen met Reinigingsdienst Maasland telefoonnummer (0475) 59 46 32.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00