Office Depot publiceert Corporate Citizenship Report

Dit verslag geeft een samenvatting van het wereldwijde commitment van het bedrijf aan diversiteit, milieuduurzaamheid, de gemeenschap en ethisch gedrag; het belicht waargebeurde verhalen van werknemers

BOCA RATON, Florida--(BUSINESS WIRE)-- 20100908 --

Office Depot (NYSE: ODP), een vooraanstaand wereldwijd leverancier van kantoorproducten en -diensten, kondigde vandaag de publicatie aan van zijn Corporate Citizenship Report. Het verslag, dat de nadruk legt op het commitment van het bedrijf aan zakendoen, ethisch handelen, diversiteit, milieuduurzaamheid en de gemeenschap wereldwijd over het kalenderjaar 2009, is online beschikbaar op www.officedepot.com/corporatecitizenship.

“Het is ons doel dat elk van de 41.000 werknemers van Office Depot in de hele wereld als voorbeeld dient van ons commitment aan maatschappelijk verantwoord ondernemerschap,” aldus Steve Odland, voorzitter en CEO van Office Depot. “We zijn er trots op dat we enkele waargebeurde verhalen achter onze succesvolle prestaties kunnen presenteren – want dankzij de individuele bijdrage van elke werknemer kunnen wij ons maatschappelijk verantwoord ondernemerschap realiseren.”

In overeenstemming met het thema van het verslag “We leveren allemaal een bijdrage” presenteert het document talloze werknemers van Office Depot uit de hele wereld die Office Depot geholpen hebben om zorg te dragen voor het bedrijf, de mensen en de planeet. Hieronder wordt een aantal medewerkers genoemd die erin worden beschreven:

  • Cheryl Peetz, manager van de Office Depot winkel in Redlands, CA, wordt gepresenteerd omdat ze het jaarlijkse “Teacher Appreciation Breakfast” van haar winkel heeft veranderd in een gemeenschapsevenement dat elk jaar honderden leerkrachten aantrekt.
  • Kenichi Sugitani en Takeshi Ichinohe van Office Depot Japan worden gepresenteerd omdat ze een uniek groen product met toegevoegde waarde hebben geïntroduceerd, namelijk de originele stofzak met koolstofuitstoot van Office Depot.
  • Zulema Ledesma Silva, Senior Analyst van Milieuproducten in Boca Raton, FL, nam in 2009 een nieuwe functie op zich, waarin ze verantwoordelijk is voor het staven van claims over ecologische voorkeursproducten.
  • Mary Wong, President van de Office Depot Foundation, getuigt van de missie van de Foundation en het vieren van het feit dat er wereldwijd sinds de aanvang van het programma in 2001 meer dan 2 miljoen rugzakken geschonken zijn.
  • Jim Lilley, hoofd van Gezondheid, Veiligheid en Welzijn in het VK en Ierland, was verantwoordelijk voor de betrokkenheid van medewerkers bij de introductie van een nieuw programma voor het recyclen van uniformen in Europa in 2009.

Hoogtepunten uit het Corporate Citizenship Report zijn onder andere:

  • Diversiteit: Office Depot heeft onze eerste Historically Underutilized Businesses (HUB)-catalogus gepubliceerd, een primeur voor elke detailhandelaar in kantoorartikelen. De catalogus bevat meer dan 1400 producten en 25 leveranciers waarvan is vastgesteld dat zij deel uitmaken van een officieel bevestigde minderheidsgroep, vrouwen, gehandicapten, veteranen en kleine bedrijfjes.
  • Ethisch gedrag: In 2009 hebben we onze Social Accountability Code of Conduct vervangen door de Supplier Guiding Principles, die een breder overzicht geven op het gebied van sociale verantwoordelijkheid, milieupraktijken en wereldwijde beveiliging van de bevoorradingsketen. Om het begrip op de lokale markten te verbeteren zijn de Principles ook vertaald in meerdere talen, waaronder Chinees, Japans, Koreaans en Spaans..
  • Filantropie: De Office Depot Foundation vierde in 2009 een mijlpaal -– de schenking van zijn twee miljoenste rugzak – met de lancering van een belangrijk initiatief tot werving van vrijwilligers en met het blijven ondersteunen van een aantal verschillende programma’s die helpen bij het vervullen van de missie Listen Learn Care® van de organisatie.
  • Milieu: In 2009 heeft Office Depot met succes zijn afvalverwerkingskosten met $1 miljoen verminderd, het gebruik en de kosten van elektriciteit van het bedrijf, evenals zijn algehele CO2-voetafdruk, met 11% verlaagd en klanten geholpen om 73% meer materiaal te recyclen dan vorig jaar. Ook bevat het verslag van Office Depot voor het eerst de voor 2012 vastgestelde doelen om in toenemende mate groen te kopen, groen te zijn en groen te verkopen.

De milieugegevens die in het Corporate Citizenship Report voorkomen zijn gecontroleerd door PricewaterhouseCoopers, hetgeen een garantie is voor nauwkeurigheid en transparantie. Verder verwijst het verslag voor het vierde opeenvolgende jaar naar richtlijnen die opgesteld zijn door het initiatief Global Reporting, een organisatie die wereldwijd toepasbare Sustainability Reporting Guidelines ontwikkelt en verspreidt.

Het Corporate Citizenship Report van Office Depot is verkrijgbaar op papier en ook online op www.officedepot.com/corporatecitizenship.

Om meer te weten te komen over de producten en diensten die Office Depot te bieden heeft, kunt u terecht bij uw lokale Office Depot winkel of op www.officedepot.com. Als u fan van Office Depot wilt worden op Facebook en exclusieve inhoud, aanbiedingen en nog meer wilt ontvangen, ga dan naar www.facebook.com/officedepot. Als u Office Depot op Twitter wilt volgen, ga dan naar www.twitter.com/officedepot.

Over Office Depot

Elke dag regelt Office Depot de zaken voor miljoenen klanten in de hele wereld. Voor de winkel op de hoek, maar ook voor de Fortune 500 bedrijven levert Office Depot producten en diensten aan zijn klanten via 1598 winkels over de gehele wereld, met een waarde van $ 4,2 miljard. Office Depot verkoopt jaarlijks producten voor ongeveer $12,1 miljard en heeft wereldwijd circa 41.000 werknemers in dienst. Het bedrijf levert meer kantoorbenodigdheden en verleent meer diensten aan meer klanten in meer landen dan welk ander bedrijf ook en verkoopt momenteel rechtstreeks of via dochterondernemingen aan klanten in 53 landen.

De gewone aandelen van Office Depot zijn genoteerd op de Efffectenbeurs van New York onder het symbool ODP en zijn opgenomen in de S&P 500 Index. Verdere persgegevens kunt u vinden op: http://mediarelations.officedepot.com. Media die toegang zoeken tot digitale activa en nieuws kunnen terecht bij http://socialpress.officedepot.com. Ga voor meer informatie over de algemene milieu-initiatieven van Office Depot naar www.officedepot.com/environment.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Foto’s/Multimediagalerij beschikbaar op: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6409915〈=nl

CONTACT:
Office Depot
Melissa Perlman, Public Relations, 561-438-0704

Melissa.Perlman@officedepot.com

Ticker_symbol NYSE:ODP
ISIN US6762201068