Zogenaamde 'vage' gezondheidsklachten bestaan niet


Laat je goed voorlichten

AMERSFOORT, 20100823 -- Op woensdag 8 september 2010 vindt weer een informatiedag plaats omtrent vage, regulier onbehandelbare complexe en langdurige gezondheidsklachten, thema: chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) / myalgische encefalopathie (M.E.). Deze bijeenkomst is georganiseerd door MEDIVERA CVS/ME-patientenbelangenfonds in samenwerking met de ME/CVS-Vereniging. U bent uiteraard van harte welkom van 10.00 uur tot 16.30 uur bij AGIS, Van Asch van Wijckstraat 55 Amersfoort. Entree ¤ 13,50 (excl. Lunch ad ¤ 8,00).

In Nederland is één op de 4 mensen herhaaldelijk moe, met een neiging tot chroniciteit. De vermoeidheid slaat steeds vaker en vroeger toe onder jongeren en kan resulteren in CVS en de invaliderende vorm ME.

Veel gehoorde klachten bij deze futloosheid zijn: darmklachten, hoofdpijn, spierpijn, slaapklachten, menstruatieproblemen, gedeprimeerdheid en slechte concentratie. Wij zijn er vast van overtuigd dat psychotherapeutische aanpak of antidepressiva de oorzaak niet wegnemen, maar dat nader laboratoriumonderzoek noodzakelijk is en natuurgeneeskundige behandelingen het beste effect opleveren. Sprekers o.a.: Prof. E.M. Vogelaar van het Laboratorium voor Nutriëntenonderzoek en dr. J.R. Tisscher, reumatoloog en CAM-arts.

Voor aanmelding of informatie: info@medivera.nl of 033-4947102, inspreken svp

Medivera





ingezonden persbericht