Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Unieke duo's op eerste Haags Pop Podium Avond met Kyle and Mik en EP-presentatie van The Badabings

Onder de naam Haags Pop Podium Avond organiseert de R.G. Ruijs Stichting al negen jaar concertavonden waarbij elke keer twee talentvolle Haagse acts optreden. Vaak gaat het daarbij om nieuwe groepen, die op deze manier worden voorgesteld aan het publiek. Ook zijn er regelmatig CD-presentaties. De Haags Pop Podium Avonden zijn uitgegroeid tot een van de belangrijkste optreedplekken voor Haagse bands. Op woensdag 8 september 2010 worden in poppodium De SuperMarkt aan de Grote Markt in Den Haag concerten gegeven door de Haagse duo's Kyle and Mik en The Badabings.

Kyle and mik
De band Kyle and Mik is in 2009 gevormd in de Amerikaanse stad Philadelphia. Het duo bestaat uit Michiel Kleykamp en Kyle Biebel. Zij hebben elkaar ontmoet op the University of the Arts in Philadelphia waar zij beiden een Music Degree hebben gehaald. Na hun opleiding in mei 2009 te hebben afgerond besloten de twee te verhuizen naar Nederland om een artiestencarrière na te streven. Eind 2009 was Kyle and Mik een feit. Naast hun artiestencarrière runnen Kyle en Mik de TransAtlantic Studios in Voorburg. De eerste in hun eigen studio opgenomen songs zijn gereed. Het Amerikaans/Haagse duo is klaar om hun muziek aan de rest van de wereld te laten horen.

the badabings
The BadaBings is een indie/rockband band uit Den Haag, opgericht in de zomer van 2009 door Albert (zang/gitaar/electro) en Paul (drums). Paul heeft jarenlang in de hardcore scene van Nijmegen en Maastricht gespeeld, Albert heeft zijn roots in alternatieve rockbands uit Den Haag en Rotterdam. De drums spelen een prominente rol in de songs van dit bijzondere duo en staan live dan ook vooraan op het podium. De sound van The Badabings wordt gekenmerkt door upbeat songs met intense stukken afgewisseld met melancholische melodielijnen. Denk bijvoorbeeld aan bands als Muse, The Killers en The White Stripes. Afgelopen zomer hebben de twee muzikanten een nieuwe EP opgenomen die tijdens de Haags Pop Podium Avond wordt gepresenteerd.

Bijgesloten persfoto van The Badabings is rechtenvrij te gebruiken.Voor hogere resolutie foto's kunt u contact opnemen met de artiesten.

Haags Pop Podium Avond - Woensdag 8 september - 21.30 uur. De SuperMarkt is gevestigd aan de Grote Markt 25 in Den Haag. Entree gratis.

Meer informatie:

Kyle and Mik - www.kyleandmik.nl
The Badabings - www.thebadabings.nl
R.G. Ruijs Stichting - www.stichtingruijs.nl
Haags Pop Podium - www.haagspoppodium.nl
De SuperMarkt - www.supermarktdenhaag.nl