Gemeente Culemborg

Cliëntenraad

Nieuwe leden...

Het college van B&W van de gemeente Culemborg heeft twee nieuwe leden benoemd voor de cliëntenraad Wet Werk en Bijstand/Wet investeren in jongeren. De heer C.J. Verbeek is benoemd als lid en de heer J.J. Dirkmaat is benoemd als plaatsvervangend lid.

In Culemborg functioneert al diverse jaren een cliëntenraad met als doel cliënten en hun vertegenwoordigers meer te betrekken bij de beleidsvorming en uitvoering van de Wet Werk en Bijstand en Wet investeren in jongeren. De cliëntenraad heeft hierbij een adviserende rol. Het is een belangrijk instrument dat ingezet kan worden om de communicatie tussen overheid, burgers en belangengroeperingen te verbeteren. De cliëntenraad vergadert in de regel vier keer per jaar. De zittingsduur van leden van de cliëntenraad is gelijk aan die van de gemeenteraad. Dat is de reden dat er nieuwe leden benoemd moesten worden.

Andere leden van de cliëntenraad in Culemborg zijn de heer W. Althuis, de heer F.J.M.G. van den Dungen, mevrouw J. van den Reek, mevrouw A. Hansma, mevrouw F. Knoppers en de heer J.A.H. Koedam.