Videomateriaal bij dit persbericht is te vinden op: http://bit.ly/bnx1f3

Cisco en Citrix introduceren gezamenlijke desktopvirtualisatie-oplossing ~ Cisco Desktop Virtualization Solution en Citrix XenDesktop combineren unified computing met desktopvirtualisatie ~

Vianen, 8 september 2010 - Cisco en Citrix Systems introduceren een gezamenlijke desktopvirtualisatie-oplossing, waarmee bedrijven eenvoudiger en goedkoper high-definition virtual desktops en applicaties in kunnen zetten. De nieuwe Cisco Desktop Virtual Desktop Virtualization Solution met Citrix XenDesktop combineert unified computing van Cisco met de desktopvirtualisatie-technologieën van Citrix, waaronder FlexCast en HDX.

Samen leveren ze de meest kosteneffectieve, schaalbare en high-performance oplossing voor het hosten, beveiligen en leveren van virtual desktops en applicaties. Cisco Desktop Virtualization Solution met Citrix XenDesktop is nu beschikbaar via de gezamenlijke channel-partners.

De populariteit van desktopvirtualisatie als een veilige en flexibele manier om Windows-desktops en -applicaties te leveren aan zakelijke gebruikers groeit snel. Bedrijven van verschillende groottes gaan gebruik maken van desktopvirtualisatie en hebben eenvoudigere, schaalbare oplossingen nodig die software, hardware en support integreren. De gezamenlijke oplossing van Cisco en Citrix is de eerste gecombineerde oplossing op de markt die IT-organisaties de mogelijkheid biedt om desktopvirtualisatie versneld in te zetten, met de beste prestaties, gebruikerservaring en kostenbesparingen.

De combinatie van het Cisco Unified Computing System (UCS) met Citrix XenDesktop-technologieën heeft verschillende voordelen voor klanten, waaronder:
- Preconfigured service-profielen voor hosted shared desktops en hosted VDI-based desktops vereenvoudigen de invoering van desktopvirtualisatie, doordat XenDesktop snel kan worden geïnstalleerd en geconfigureerd met Cisco UCS.
- Een reference design-architectuur, die uitvoerig is getest door Cisco, Citrix en NetApp. In deze design-architectuur is NetApp het gevalideerde storage-platform.
- Cisco en Citrix bieden gezamenlijke support aan eindgebruikers.
- De oplossing is open ontworpen, zodat klanten hun bestaande storage- en hypervisor-oplossingen kunnen blijven gebruiken. Zo zijn er combinaties mogelijk met Citrix XenServer en VMware vSphere, in de nabije toekomst komt daar ook Microsoft Hyper-V bij.
- Door de combinatie met Cisco UCS kunnen per server zestig procent meer virtual desktops worden geleverd, zonder dat dit afbreuk doet aan de prestaties.
- De combinatie van meer gebruikers per systeem en de nauwere integratie van network computing en virtualisatie van Cisco UCS levert een besparing op van 20 procent op de infrastructuurkosten per virtual desktop.
- De gezamenlijke oplossing maakt het eenvoudiger voor eindgebruikers om via de Citrix Receiver software-client toegang te krijgen tot hun bedrijfsdesktop en -applicaties vanaf elk apparaat: of het nu een PC, Mac, laptop, thin client, smartphone of tablet is.
- Wide-area networks van Cisco en Citrix vergroten het bereik van een organisatie en bieden tegelijkertijd de mogelijkheid voor gebruikers om veiliger toegang te krijgen tot hun virtual desktops en applicaties vanuit het kantoor, thuis of onderweg.
- HDX-technologie geeft de oplossing van Cisco en Citrix een high-definition gebruikerservaring.
- Verschillende soorten werknemers hebben verschillende soorten virtual desktops en applicaties nodig. De FlexCast-technologie in Citrix XenDesktop maakt het eenvoudig voor klanten om voor elke gebruiker de beste virtualisatie-technologie te kiezen die rekening houdt met de wensen op het gebied van prestaties, beveiliging en mobiliteit.
- De gezamenlijke oplossing bevat alle mogelijkheden van Citrix XenApp, waaronder integratie met Microsoft App-V.
- Organisaties kunnen hun beveiliging en toegangscontrole verbeteren door het centraliseren van de desktopinfrastructuur. Daarnaast zorgen technologieën als Cisco VN-Link voor een betere zichtbaarheid en controle van het netwerk en virtual desktops.
- Geïntegreerde Citrix SmartAuditor-technologie verbetert data-integriteit en compliance-vereisten voor alle virtuele sessies.

Het volledige, Engelstalige persbericht is te vinden op: http://www.citrix.com/English/NE/news/news.asp?newsID=2303689

Een video over dit persbericht: http://www.youtube.com/watch?v=dacwQeZnSZg

Meer informatie over de samenwerking op de website van Cisco: http://www.cisco.com/en/US/netsol/ns1099/index.html