Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 8 september 2010

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 8 september t/m zondag 19 september 2010

Woensdag 8 september
09.00 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt het G32-ontbijt met leden van het kabinet en van het parlement. Locatie: het Binnenhof te Den Haag.

14.00 uur
Wethouder Van 't Erve spreekt tijdens een internationale conferentie, Biodiversity in an urbanizing Europe. Locatie: Van Ruysselberghedreef 2 te Gent.

15.00 uur
Wethouder Barendregt opent het tweede Nlpunt en een WerkZat-servicepunt in de bibliotheek de Zonnehof. Het Nlpunt richt zich op laaggeletterden, WerkZat helpt bibliotheekbezoekers op een laagdrempelige manier bij het vinden van een baan. Tegelijkertijd is de tentoonstelling Taal Centraal van de Stichting Lezen & Schrijven te bekijken. Locatie: bibliotheek de Zonnehof, Zonnehof 12 te Amersfoort.

21.00 uur
Wethouder Stoelinga overhandigt het eerste bord met gedragsregels tijdens het voorzittersoverleg van Amersfoortse voetbalclubs. De Amersfoortse voetbalclubs hebben een convenant afgesloten over respectvol omgaan met elkaar op en rond het veld. Locatie: het sportcomplex van AFC Quick, Dorresteinsesteeg 1 te Ameersfoort.

Donderdag 9 september
14.15 uur
Wethouder Stoelinga houdt een inleiding tijdens de opening van de miniconferentie Laaggeletterdheid Amersfoort. Deze conferentie wordt georganiseerd door de gemeente Amersfoort, ROC Midden Nederland en HU Amersfoort, tijdens de Week van de Alfabetisering. Locatie: Hogeschool Utrecht, De Nieuwe poort 21 te Amersfoort.

Vrijdag 10 september
16.00 uur
Wethouder Boeve is aanwezig bij de opening van de gerestaureerde Rohm en Haas zeepfabriek. Het pand biedt onderdak aan kunstenaars en creatieve bedrijven die deel uitmaken van Amersfoort Creatieve Stad. Locatie: Kleine Koppel 31 (Eemzijde).

Zaterdag 11 september
10.30 uur
Wethouder Stoelinga bezoekt de Landelijke Ambassadeursdag van de Stichting Belangenbehartiging Alfabetisering en de Stichting CINOP. De wethouder geeft tijdens de plenaire opening informatie wat de Amersfoortse aanpak is om laaggeletterdheid te bestrijden. Locatie: Provinciehuis Utrecht, Pythagoraslaan 101 te Utrecht.

Wethouder Barendregt bezoekt diverse activiteiten in het kader van Open Monumentenweekend, dat op zaterdag 11 en zondag 12 september in Amersfoort plaatsvindt. Meer informatie op www.amersfoort.nl.

Zondag 12 september
13.00 uur
Wethouder Stoelinga neemt het eerste exemplaar in ontvangst van de presentatiegids van voetbalvereniging Amsvorde. Locatie: Sportpark Nimmerdor aan de Leusderweg te Amersfoort.

13.30 uur
Wethouder Van 't Erve spreekt het openingswoord bij de Roze Picknick. Locatie: Huize Randenbroek in park Randenbroek.

Donderdag 16 september
16.00 uur
Burgemeester Bolsius en wethouder Barendregt bezoeken de preview van de tentoonstelling Shadow Dance, in aanwezigheid van een deel van de kunstenaars. Locatie: Kunsthal KAdE, Smallepad 3 te Amersofort.

17.30 uur
Wethouder Barendregt neemt deel aan het expertpanel tijdens het VAB(Vereniging Amersfoortse Bedrijven)-eetcafé met als thema 'Herontwikkeling van bedrijventerreinen in Amersfoort'. Locatie: Dierenpark Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 224 te Amersfoort.

Vrijdag 17 september
13.00 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt het Dreesfeest tijdens het Dorpsfeest Hoogland. Locatie: de feesttent, Dorpsfeest Hoogland.

16.00 uur
Burgemeester Bolsius opent Logement Vita Nova, waar mensen met een verstandelijke handicap de dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. Locatie: Kleine Koppel 11 te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Bolsius opent het nieuwe pand van Special Arts, een goede doelen organisatie die stimuleert dat kunstenaars met een handicap hun talenten kunnen ontwikkelen. De stichting bereikt haar doelstellingen door het Kenniscentrum. Locatie: De Zonnehof 4a te Amersfoort.

Zaterdag 18 september
9.30 uur
Wethouder Stoelinga geeft het startschot bij de Wielervereniging Eemland en houdt een openingswoord voor de Rabobank Amersfoort Groeistad klassieker. Een wielerklassieker door de provincie Utrecht met start en finish in Amersfoort. Locatie: sportpark Zielhorst.

13.30 uur
Burgemeester Bolsius, wethouder Van 't Erve, wethouder Stoelinga en gemeentesecretaris de heer Huitink ontvangen nieuwe inwoners van Amersfoort tijdens Amersfoort Aangenaam. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Van 't Erve opent de tentoonstelling 'Schatten uit Kruiskamp'. Locatie: Flehite, Westsingel 50 te Amersfoort.

16.15 uur
Wethouder Stoelinga zal het laatste deel van het 'Hans Dudok van Heel rolstoelbasketbaltoernooi' bijwonen, de wisseltrofee uitreiken en een korte toespraak houden. Locatie: sporthal Zielhorst, Trompetstraat 3 te Amersfoort.

Noot voor redacties

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort