Ernst & Young

Nancy Kamp-Roelands van Ernst & Young ontvangt Duurzaam Lintje

7 sept - In het kader van Duurzame Dinsdag reikt demissionair Minister Huizinga vandaag Duurzame Lintjes uit. De onderscheiding wordt sinds drie jaar uitgereikt aan mensen die zich jarenlang belangeloos inzetten voor een duurzame(re) samenleving. Nancy Kamp-Roelands (RA) van Ernst & Young ontvangt er één.

Nancy Kamp-Roelands dacht dat ze deel zou nemen aan een paneldiscussie, maar ontvangt een Duurzaam Lintje. De jury kent het lintje toe omdat zij zich al ruim twintig jaar sterk maakt voor duurzaamheid en transparantie over niet-financiële prestaties in het accountantsberoep. Zij is de kartrekker geweest om niet-financiële informatie (zoals milieu/sociale informatie) in te bedden in de accountantsmethoden. Zij heeft samen met anderen de richtlijnen geschreven, die nu de wereldwijde basis vormen voor verslaggeving over maatschappelijk verantwoord ondernemen in de accountantsbranche.

Nancy Kamp-Roelands houdt zich al sinds 1992 bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen of Corporate Social Responsibility. Sinds 2000 is zij verbonden aan Ernst & Young. Binnen Ernst & Young biedt zij vaktechnische ondersteuning, zowel nationaal als wereldwijd. Zij is verantwoordelijk voor de kennisontwikkeling op het vakgebied MVO binnen de organisatie. Internationaal is zij betrokken bij het opstellen van de IFAC-regels in het kader van MVO. Zij is tevens lid van de Executive Board Prince of Wales project Accounting for Sustainability.

Binnen Ernst & Young is verantwoord en duurzaam ondernemerschap inherent aan de waarden en de manier van ondernemen. Dit stelt de organisatie in staat om op lange termijn van toegevoegde waarde te zijn voor werknemers, klanten en de maatschappij en het milieu waar Ernst & Young deel van uitmaakt. Pieter Jongstra, bestuursvoorzitter van Ernst & Young: "Wij zijn erg blij voor Nancy dat zij deze onderscheiding heeft gekregen. Wij feliciteren haar van harte en wij zien het als een erkenning voor Nancy voor haar rol op het gebied van sustainability "thought leadership" - niet alleen binnen Ernst & Young Nederland maar ook binnen Ernst & Young Global."