Nederlands Film Festival


Utrecht, 8 september 2010

JURY GOUDEN KALF COMPETITIE BEKEND

De jury van de Gouden Kalf Competitie 2010 is, ten opzichte van voorgaande jaren, uitgebreid. Algemeen voorzitter Pieter Broertjes leidt de jury, die in totaal uit dertien personen bestaat. De jury is opgedeeld in drie deelsecties, opdat de geselecteerde films in alle rust bekeken en beoordeeld kunnen worden en expertise van genres en vakgebieden zo goed mogelijk vertegenwoordigd is.
De Jury Gouden Kalf Competitie 2010 bestaat uit:

Algemeen voorzitter
Pieter Broertjes, Oud-hoofdredacteur Volkskrant

Jury sectie: Speelfilms
Dominique Deruddere, Regisseur en scenarioschrijver Hans Heesen, Scenarioschrijver
Michel Schöpping, Regisseur, componist en sound designer Hans Schwarz, Manager aankoop Nederlandse Publieke Omroep Henriëtte Tol, Actrice
Floris Vos, Production Designer

Jury sectie: Documentaires
Roel van Dalen, Regisseur
Adriek van Nieuwenhuyzen, Head of Industry Office van IDFA Mercedes Stalenhoef, Regisseur

Jury sectie: Korte Films en Televisiefilms
Eva van der Gucht, Actrice
Isolde Hallensleben, Presentatrice
Arne Toonen, Regisseur, kunstenaar en (online) galeriehouder

Hier vindt u een compleet overzicht, met meer informatie over de juryleden van de Gouden Kalf Competitie 2010.

De nominaties worden op maandag 27 september (Korte Film, Televisiefilm, Korte Documentaire en Lange Documentaire) en dinsdag 28 september (Speelfilm, Regie, Scenario, Acteur, Actrice, Mannelijke bijrol, Vrouwelijke bijrol, Camera, Geluid, Montage, Muziek en Production Design) bekendgemaakt in de Talkshow van Claudia de Breij in het Festivalpaviljoen op de Neude.

De uitreiking van de Gouden Kalveren vindt plaats tijdens het Gala van de Nederlandse Film op vrijdag 1 oktober in de Stadsschouwburg van Utrecht. De VPRO doet van 20:30-21:50 uur op Nederland 3 verslag van het Gouden Kalveren Gala 2010.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 22 september tot en met 1 oktober 2010. http://www.filmfestival.nl/Assets/Uploads/Documents/Pers/LIJN_N



Nederlands Film Festival