Politie Noord- en Oost Gelderland

     Gaanderen - Konijn mishandeld                              

Een Angora konijn werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 4 september uit zijn hok bij een woning aan de Frans Bultstraat in Gaanderen gehaald. Het diertje werd de volgende dag zwaar gewond in de buurt aangetroffen. Uiteindelijk is het beestje zondag 5 september aan zijn verwondingen van vermoedelijke mishandeling overleden.


Het beestje werd zaterdagmorgen na aantreffen op de Frans Bultstraat, door de dierenambulance overgebracht naar een dierenkliniek in Zeddam. Daar werd de geconcludeerd, dat het dier zeer waarschijnlijk mishandeld was.
Zijn bazin deed dinsdagavond 7 september aangifte bij de politie van de diefstal en mishandeling. De politie is op zoek naar tips en getuigen. Zij kunnen hiervoor contact met haar opnemen via 0900-8844.

     Varsseveld - Rijden onder invloed                         

De politie heeft dinsdagavond 7 september een 40-jarige automobilist uit Gaanderen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie zagen de automobilist omstreeks 22:30 uur rijden op de Dames Jolinkweg in Varsseveld. Hij reed erg voorzichtig en langzaam. Agenten hebben de bestuurder laten stoppen en hem een blaastest afgenomen. Deze wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 0,7 promille. Hij kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op.

     Eibergen - Poging diefstal en rijden zonder rijbewijs     

De politie heeft dinsdagavond 7 september een 24-jarige man uit Eibergen aangehouden voor poging tot diefstal van een sierrooster aan de JW Hagemanstraat in Eibergen en het rijden zonder geldig rijbewijs.


De politie kreeg omstreeks 22:30 uur de melding dat getuigen hadden gezien dat een tweetal mannen zich ter hoogte van een juwelier aan de JW Hagemanstraat verdacht ophielden. Toen agenten ter plaatse arriveerden, waren de mannen al vertrokken. Er bleek een gietijzeren rooster die om een boom heen lag, te zijn losgewrikt, kennelijk om meegenomen te
worden op een later moment. De politie stelde direct een zoektocht in naar het betreffende auto waarin het tweetal was weggereden. Deze werd even later in de omgeving op de Vogelenzangstraat aangetroffen. De enige inzittende betrof op dat moment de 24-jarige bestuurder. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs en werd hiervoor aangehouden, evenals voor poging tot diefstal van het rooster. De man is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek.


De auto is in beslag genomen, vanwege het feit dat hij in het verleden al meerdere malen proces-verbaal heeft gekregen voor het rijden zonder rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op en zet de zoektocht naar de tweede verdachte voort.

     Aalten - Scooterrijder gewond bij aanrijding              

Een 18-jarige scooterrijder uit Aalten raakte dinsdagavond 7 september gewond toen hij op de Haartseweg in Aalten in aanrijding kwam met een personenauto. Het slachtoffer is met armletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


De hulpdiensten kregen omstreeks 21:00 uur de melding van het ongeval. De scooterrijder reed op de Haartseweg in de richting van het centrum. In tegenovergestelde richting reed een 26-jarige automobiliste uit Aalten. Door nog onbekende oorzaak kwam zij ter hoogte van een voetbalvereniging in aanrijding met de scooterbestuurder. Beide voertuigen moesten worden weggesleept.

     Borculo - Diefstal koper                                  

Voor de tweede keer in een paar dagen tijd is in de nacht van dinsdag op woensdag 8 september weer ruim honderd meter aan koperen stroomkabels weggenomen op de Kamerlingh Onnesstraat in Borculo.


Een grondboorbedrijf is daar ter plaatse bezig met werkzaamheden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende stroomkabels. Deze zijn net als in het weekend van zaterdag 4 september weggenomen. De politie heeft de diefstal in onderzoek en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan zich melden via 0900-8844.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --