Colourful People 10 jaar


`Bedrijven zien diversiteit steeds meer als Talentmanagement'

HOOFDDORP, 20100908 -- De werkgelegenheid mag dan onder druk staan, de aandacht voor diversiteit binnen bedrijven lijkt gestaag te groeien. Zeker als je het afmeet aan de ervaringen van Colourful People, bureau voor werving en selectie, interim-management en training en advies. Colourful People bestaat begin oktober tien jaar. "We groeien sinds de oprichting tussen de tien en vijftien procent per jaar", zegt oprichter en eigenaar Melek Usta. "Ook dit jaar."

De werkgelegenheid mag dan onder druk staan, de aandacht voor diversiteit binnen bedrijven lijkt gestaag te groeien. Zeker als je het afmeet aan de ervaringen van Colourful People, bureau voor werving en selectie, interim-management en training en advies. Colourful People bestaat begin oktober tien jaar. "We groeien sinds de oprichting tussen de tien en vijftien procent per jaar", zegt oprichter en eigenaar Melek Usta. "Ook dit jaar."

Diversiteit is een logisch antwoord op veel vragen die organisaties de komende jaren moeten beantwoorden. Om er een paar te noemen: In de actuele discussie rond good governance streven steeds meer organisaties naar meer diversiteit in toezichthoudende organen. Bedrijven met oudere werknemers voorzien dat hen de komende jaren een pensioneringsgolf te wachten staat waarbij een substantieel deel van de huidige werknemers zal uitstromen. Daarbij wordt door steeds meer bedrijven nu al rekening gehouden met de voorspelde toekomstige schaarste op de arbeidsmarkt. Een arbeidsmarkt die steeds meer divers is; in de grote steden is straks meer dan 70% van de instroom op de arbeidsmarkt vrouw en/of allochtoon!

Diversiteit, Leiderschap & Talentmanagement
Colourful People, gevestigd in Hoofddorp, begon tien jaar geleden als `eenvrouwszaak' in werving en selectie van hoger opgeleiden vrouwen en kandidaten met een etnische achtergrond voor de hoger functies in overheid en bedrijfsleven. In tien jaar is het bureau uitgegroeid tot een expert op het gebied van diversiteit, leiderschapsontwikkeling en talentmanagement. Het gaat uiteindelijk om het maximaal benutten van talent in je organisatie, zodat je innoverend en vernieuwend kan blijven. De noodzaak daarvoor wordt in een `global economy' steeds groter. Steeds meer organisaties onderkennen dat en laten zich door Colourful People daarin begeleiden. Colourful People bedient grote klanten als Rijkswaterstaat, de Nederlandse Publieke Omroep, Japan Tobacco International, Coca-Cola, Microsoft en verschillende advocatenkantoren en gemeenten.

Brede betrokkenheid
Melek Usta was lid van het Innovatieplatform van het Kabinet Balkenende, waar zij zich richtte op Slimmer Werken. Zij is op dit moment ook ambassadeur voor de MKB Krachtcentrale, een initiatief dat het midden- en kleinbedrijf laagdrempelig helpt slimmer te werken.


CV Melek Usta
2009 ambassadeur MKB Krachtcentrale
2007 voorzitter werkgroep Slimmer Werken/Sociale innovatie van het Innovatieplatform
2009 lid Bestuur Stichting DHV
2009 lid Raad van Toezicht Stichting De Regisserende Gemeente
2008 lid Ledenraad Rabobank regio Schiphol
2007 lid Raad van Toezicht Esprit Scholen
2006 Zwarte Zakenvrouw van het jaar
2006 Lid Politiediversiteitsraad
2000 oprichting Colourful People
2000 bestuurslid Tannet, Turks Academisch Netwerk





Ingezonden persbericht