Quire Law Company laat IT het juridische werk doen


Software suite Aquima aan basis van juridisch kennissysteem

DEN BOSCH/AMSTERDAM, 20100908 -- Juridisch kennisbedrijf Quire Law Company heeft Everest, aanbieder van consultancy en software suite Aquima, ingeschakeld voor de ontwikkeling van haar online juridische kennissystemen. Met de kennissystemen van Quire Law Company hebben bedrijven direct toegang tot hoogwaardige juridische kennis en kan juridisch werk, zoals het opstellen van contracten en andere juridische documenten, efficiënter worden verricht. Hierdoor kunnen aanzienlijke besparingen van tijd en kosten worden gerealiseerd.

Op basis van een online interview verzamelt het juridisch kennissysteem de relevante feiten voor het gekozen document. Met de in het systeem opgenomen beslismodellen, up-to-date juridische kennis en verzamelde feiten, past het systeem vervolgens de relevante regelgeving toe en genereert een document op maat. "Doordat het aanbod van efficiënte specialistische juridische kennis zeer beperkt is, kost dit werk bedrijven vaak onnodig veel tijd en/of geld", aldus Wouter Ofner, mede-oprichter van Quire Law Company. "Veel specialistisch juridisch werk kan efficiënt worden uitgevoerd door optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die IT biedt. Grote verzekeraars en banken gingen ons qua automatisering van kennis al voor. Wij nemen deze stap nu ook voor specialistisch juridisch werk en bieden bedrijven daarmee een efficiënt alternatief voor het huidige aanbod. Het systeem voorziet de klant op elk gewenst moment van een juridisch correct document, waarmee hij direct uit de voeten kan. Handmatig werk wordt letterlijk tot een minimum beperkt."

Kees Buisman, directeur van Everest: "Aquima is inmiddels een bekende oplossing voor banken en verzekeraars, maar ons intelligente softwareplatform kan worden toegepast op alle kennisintensieve bedrijfsprocessen. Het systeem stelt met behulp van beslisbomen precies de juiste vragen en brengt de gebruiker zo naar de juiste output. Wij streven ernaar de IT en de business dichter bij elkaar te brengen en zijn er trots op dat Aquima nu ook voor innovatie in de juridische wereld zorgt."

Over Quire Law Company
Quire Law Company is een juridisch kennisbedrijf bestaande uit ervaren advocaten en juristen, gevestigd in Amsterdam. Kernactiviteit is het (door)ontwikkelen van juridische kennissystemen en het up-to-date houden van deze systemen met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving en jurisprudentie, en met ontwikkelingen in de praktijk, zowel in Nederland als daarbuiten. Met behulp van deze kennissystemen kunnen klanten zelfstandig kwalitatief hoogwaardige contracten en andere juridische documenten opstellen, en kunnen compliance checks worden verricht. Onderdeel van de activiteiten van Quire Law Company is het op verzoek van klanten ontwikkelen van bedrijf/sector specifieke kennissystemen. Meer informatie is te vinden op www.quirelaw.com.

Over Everest
Everest is een Nederlands softwarebedrijf opgericht in 1995. Everest levert Dynamic Business Proces Solutions op basis van de Aquima Software Suite. Met Aquima creëert Everest voor haar klanten dynamische bedrijfsprocessen, waarmee zij eenvoudig en tegen lagere kosten hun klanten kunnen bedienen en producten/diensten op maat kunnen leveren. Aquima wordt ingezet door banken, verzekeraars en overheden voor dienstverlening op maat: van de behoeftebepaling bij het eerste klantcontact tot en met de samenstelling en levering van producten. Everest is internationaal actief met meer dan 170 werknemers en is gevestigd in `s-Hertogenbosch. Meer informatie is te vinden op www.everest.nl en www.aquima.com.





Ingezonden persbericht